Blokker, Jan - Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven ?

Schrijver:
Titel: Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven ?
ISBN: 9789061697411
Taal: Nederlands
Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De
Bijzonderheden: 2006, 201pp, Paperback / softback. Ongelezen, in nieuwstaat.
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Volkskrantcolumnist Jan Blokker maakte zo'n veertig jaar geleden met zijn kinderen tochtjes naar plekken, bekend van de Tachtigjarige Oorlog, waarover zijn onderwijzer ooit met verve had weten te vertellen. Die tamelijk belegen stof, van Heiligerlee tot Hoornbrug, verschijnt in dit boekje in zwart-witfoto's en in historische anekdotes. Aardig is bijvoorbeeld het verhaal over kolonel Mondragon die, ofschoon een vijand en de veroveraar van Zierikzee in 1576, toch een fatsoenlijke Spanjaard was. Blokker verbaast zich erover dat er zo weinig tastbare overblijfselen zijn van de gebeurtenissen uit die tijd, maar geeft zelf al een afdoende verklaring. Deze bevrijdingsoorlog die in het buitenland zo tot de verbeelding sprak, was in feite een burgeroorlog waaruit op de duur de orthodox-calvinistische minderheid als de grote winnaar tevoorschijn zou komen. Onder invloed van opvattingen uit de Verlichting veroorzaakte dit in de negentiende eeuw bij 'nationale' herdenkingen steeds meer ergernis bij andere volksdelen. Een mooi geillustreerd en vlot geschreven boek waarin allerlei gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog aan de orde komen. Lezers die nooit iets eerder over dit onderwerp hebben gehoord of gelezen, kunnen met dit boek hun voordeel doen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blokker, Jan - Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven ? Blokker, Jan - Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven ?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.