Swirc, Maurice - Altijd mazzel / een wereldreis langs joodse ge

Schrijver:
Titel: Altijd mazzel / een wereldreis langs joodse gemeenschappen
ISBN: 9789085068150
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2010, 388pp, Paperback / softback. nieuw.
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Overal op aarde bestaan joodse gemeenschappen. De journalist Maurice Swirc bezocht er tien. Hij doet verslag van hun bijzondere ontstaansgeschiedenis en laat zien hoe ze er nu aan toe zijn.
Sommige joodse gemeenschappen zijn heel bekend, zoals die in New York. Andere handhaven zich op onverwachte en exotische plaatsen, zoals Montevideo, Marrakesh en Noorwegen. Er is zelfs een autonome joodse regio in Siberië, ontstaan in de Stalintijd. Wat is de bindende factor tussen de joden in die uiteenlopende oorden? Waarin verschillen ze? Maurice Swirc probeert de gemeenschappen tijdens zijn reizen te doorgronden, waarbij hij zijn kritiek niet spaart. Dit boek, waarin de pijn van de Holocaust en het antisemitisme op bijna elke bladzijde doorklinkt, geeft een prachtig beeld van een rijkgeschakeerde cultuur, verspreid over de hele wereld.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Swirc, Maurice - Altijd mazzel / een wereldreis langs joodse gemeenschappen Swirc, Maurice - Altijd mazzel / een wereldreis langs joodse gemeenschappen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.