Grauls, M. - Weet wie je eet. Hoe beroemde figuren op de menuka

Schrijver:
Titel: Weet wie je eet. Hoe beroemde figuren op de menukaart belandden
ISBN: 9789050184335
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2000 (2de druk), 215pp, paperback. Op schutblad voor eigendomsnaam en datum
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zonder erbij stil te staan eten of drinken we regelmatig naar bekende personen vernoemde gerechten of drankjes. Maar vaak weten we zelfs niet eens meer welke persoon zich achter die naam schuilhoudt. In Weet wie je eet gaat Marcel Grauls op zoek naar de ware 'identiteit' van bekende gerechten en drankjes. In smakelijke biografietjes 'onthult' hij de man of vrouw achter het gerecht, de wijze waarop het gerecht ontstaan is, of waarom het uiteindelijk de naam van een beroemdheid kreeg. In dit rijkelijk geïllustreerd boek verraadt Grauls ten slotte van ieder 'eeteponiem' het oorspronkelijk gerecht. Lees smakelijk!

Recensie(s)
Waar komen Kir royal, Peche Melba en Tompoes vandaan? In dit met veel kleine zwart-witafbeeldingen geïllustreerde boek staan de levensverhalen van zestien personen wier naam aan een gerecht of drank is verbonden. De stukjes worden steeds afgesloten met het recept waar het om gaat. Als toegift worden van nog eens vijftig gerechten de naamgevers heel kort beschreven, keurig verdeeld in de helft vrouwen en de helft mannen. In dit gedeelte worden de gerechten wel beschreven, maar er staan geen foto's of recepten bij en een overzicht van de namen/gerechten ontbreekt. Een bibliografie besluit het boek. In deze herziene derde druk zijn enkele ontwikkelingen van de laatste tien jaar opgenomen: zo is een nakomeling van de Earl of Sandwich in 2001 zijn eigen cateringbedrijf met 'gourmet-sandwiches' begonnen. Een leuk, vlot geschreven boek vol (niet altijd juiste) interessante wetenswaardigheden.
Christianne Muusers
Verder lezen

De Boekenval uit Kortenhoef

Logo De Boekenval

Vooral boeken over koken en culinaire geschiedenis, maar ook andere onderwerpen. Naast verzenden via DHL of PostNL is ophalen in Kortenhoef mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Grauls, M. - Weet wie je eet. Hoe beroemde figuren op de menukaart belandden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekenval

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekenval
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenval een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenval vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekenval kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.