Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen...

Schrijver:
Titel: Hier beghinnen de sermonen...
Taal: Nederlands
Uitgever: Annoot-Braeckman, Gent, 1893
Bijzonderheden: Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Hier beghinnen de sermonen oft uutlegghingen op alle de evangelien vander vasten, metter passien, alsomen die inder kercken houdt, enz., naar den oospronkelijken druk (uit 1520) opnieuw uitgegeven en van eene inleiding voorzien door dr. J.-G.-R. Acquoy, hoogleeraar aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen, 4e reeks, Nr. 10. Gent, Drukkerij C. Annoot-Braeckman, 1893."

23,5 x 16 cm., oorspronkelijk geel uitgeversomslag, onfris en achteraan beschadigd. Ingekleefd een nota over het tweede deel van dit boek, dat overigens nooit verschenen is. Eén van de 200 genummerde exemplaren voor de handel bestemd, gesigneerd door secretaris Julius Obrie. Droogstempel van de uitgever. 482 blz., compleet op zich, achteraan met opgave van alle leden van de "Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen".

Uitgave van de Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen, opgericht in 1839 met het doel oude literaire en historische Vlaamse teksten bibliofiel verzorgd uit te geven. Tot 1909 zou deze "Maetschappy" in totaal 60 titels uitgeven, sommige in meerdere delen. Meerdere uitgaven, zoals dit eerste deel van de "Sermonen" van Niclaes Peeters, voor het eerst verschenen in 1520, zijn echter nooit afgewerkt.

Tekstuitgever Johannes Gerhardus Rijk Acquoy (1829-1896) was theoloog, predikant en historicus. In 1877 werd hij lid van de Academie van Wetenschappen, in 1878 hoogleraar in Leiden. Een jaar na zijn dood werd zijn omvangrijke bibliotheek (4.166 nummers) geveild in Leiden.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen... Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen... Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen... Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.