Rossner, Rena - Proef & geniet / overheerlijke recepten bij de

Schrijver:
Titel: Proef & geniet / overheerlijke recepten bij de bijbel
ISBN: 9789033817151
Taal: Nederlands
Uitgever: Ark Media
Bijzonderheden: 2014, 288pp, Gebonden
Prijs: € 22,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Recensie
Een origineel opgezet kookboek, waarin voedsel en (religieuze) symboliek harmonieus samengaan. Volgens de ondertitel zijn de recepten bij de Bijbel, maar het betreft alleen de eerste vijf boeken. In het jodendom heten die samen de Thora. De auteur heeft zich voor haar recepten laten inspireren door de verhalen in die Bijbelboeken, maar het zijn geen historische recepten. Ze volgen wel de joodse spijswetten: geen varkensvlees en schelpdieren, en geen zuivel bij vleesgerechten. Bij ieder recept staat op twee pagina's de betreffende Bijbelpassage met een korte beschouwing, de volgende bladopening bevat het recept met een paginagrote foto, plus alternatieve gerechten en vragen die tijdens de maaltijd ter sprake zouden kunnen komen. De gerechten zijn geïnspireerd op de keukens in het Midden-Oosten. Met een overzicht van ingrediënten en hun vindplaats in de Bijbel en een verklarende woordenlijst. Er is geen inhoudsopgave naar soort recept; in het register staan culinaire en religieuze trefwoorden door elkaar. Voor joden en christenen, maar ook voor niet-kerkelijken, kan deze link tussen voedsel en symboliek voor verdieping aan tafel zorgen. www.renarossner.com

Christianne Muusers
Verder lezen

De Boekenval uit Kortenhoef

Logo De Boekenval

Vooral boeken over koken en culinaire geschiedenis, maar ook andere onderwerpen. Naast verzenden via DHL of PostNL is ophalen in Kortenhoef mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rossner, Rena - Proef & geniet / overheerlijke recepten bij de bijbel

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekenval

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekenval
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenval een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenval vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekenval kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.