Georges Vaxelaire - Quelques Poèmes

Schrijver:
Titel: Quelques Poèmes
Taal: Frans
Uitgever: Schoon, Brussel, 1938?
Bijzonderheden: Fraaie tweekleurendruk van een weinig bekende drukker
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Georges Vaxelaire. Quelques Poèmes, amicalement noués en gerbe, pour mes amis. Pierre Schoon, typographe, (Brussel, 1938?)"

Onbedrukt uitgeversomslag, 26 x 20 cm. Gedrukt in twee kleuren op geschept Arches papier, onafgesneden. Romantische en nationalistische poëzie, o.a. over koningin Astrid, in fraaie tweekleurendruk, Erasmus letter. Geen colofon, datum of oplagevermelding.

"Quelques Poèmes" verscheen eerst in 1932 bij uitgever Ch. Bulens in Brussel en telde toen 65 blz. Deze sterk uitgebreide uitgave van 116p. onder de naam van drukker Pierre Schoon is waarschijnlijk uit 1938 en veel zeldzamer. Mogelijk was het slechts een kleine oplage van deze "maitre-imprimeur", van wie maar weinig boeken bekend zijn.

Georges Vaxelaire (1873-1942) was een Belgische industrieel (van de bekende Vaxelaire warenhuizen) en diplomaat die in zijn vrije tijd poëzie schreef. Zijn toneelstuk 'l'Amant d'un soir" is in het Nederlands vertaald door Herman Teirlinck (1938).

Zeldzaam werk, slechts één exemplaar in een openbare bibliotheekcollectie en geen enkel op internet te koop. Prijs 50 euro plus 5 voor verzending.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Georges Vaxelaire - Quelques Poèmes Georges Vaxelaire - Quelques Poèmes

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.