Brusselmans, Herman - Mank

Schrijver:
Titel: Mank
ISBN: 9789044602197
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2002 / paperback / 184 pag. / 223 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,64 (binnen Nederland)
Meer info:
Mank is een eenvoudige doch toffe volksroman over mensen die wel eens over het hoofd worden gezien in onze huidige maatschappij: schoenlappers, thuisblijvende echtgenotes met twee kinderen, garagehouders, bibliothecaressen, badmintonleraren, hoorndragers, ex-verzetsstrijders, zij die niks weten over de biedemeierperiode, Herman Brusselmans, het mooiste meisje ter wereld en enige anderen.
In een sobere doch niettemin beklijvende stijl schetst de auteur ons een verrassend, zij het herkenbaar beeld van een stille samenleving, waarin de protagonisten zelden iets in petto hebben om over naar huis te schrijven. Mank is zodoende een ontroerend portret van veel wat niks lijkt, maar meer is.
Over de auteur van Mank zijn in tegenstelling tot wat wordt aangenomen weinig exacte gegevens bekend. De meeste daarvan vinden we terug in zijn oeuvre, dat - Mank preventief meegerekend - bestaan uit vele beroemde boeken.

Recensie(s)
Herman Brusselmans beschrijft in "Mank" een dag uit het leven van een zekere Herman Brusselmans. Dit personage gaat als een Uylenspiegel weldoende rond en zaait overal onmin, haat en gewelddadigheid, bij voorkeur onder gewone, lelijke, domme, ongelukkige en oude mensen die geen vlieg kwaad zouden doen als ze Brusselmans niet waren tegengekomen. De ik-figuur beziet het leven vol cynisme (en ook niet zonder zelfspot). Hij is een burgerlijke anarchist die behagen schept in misverstand, chaos, ruzie en handgemeen. Hij is gewetenloos en vals. In zijn beschrijvingen van de gebeurtenissen en de zelfreflectie heerst een hoge grapdichtheid, maar zo hoog en van dien aard dat de meligheidsgrens permanent wordt overschreden. Hier en daar doet de humor aan Reve denken, maar wat Reve kon, kan Brusselmans niet. Daardoor is dit een flauw en inhoudsloos boek geworden, op een enkele geslaagde kwinkslag na. Een boek voor pubers die de slappe lach niet schuwen. Paperback; kleine druk.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2020:
Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 tot 350 gram: € 3,64
- 350 gram tot 2 kilo: € 4,40
Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo)
Verzendkosten BELGIË en DUITSLAND:
Brievenbuspost:
- van 100 tot 350 gram: € 7,50
- van 350 gram tot 2 kilo: € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Pakketpost tot 2 kilo € 9,00
- met Track&Trace € 13,00 (tot 2 kilo)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brusselmans, Herman - Mank Brusselmans, Herman - Mank Brusselmans, Herman - Mank

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.