David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode

Schrijver:
Titel: De School- en Letterbode
Taal: Nederlands
Uitgever: Vanwest, Sint-Truiden, 1844-1845
Bijzonderheden: Zeldzaam tijdschrift dat "De Middelaer" opvolgde
Prijs: € 95,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"De School- en Letterbode, of Bydragen ter bevordering van Onderwys, Letterkunde en Geschiedenis. Eerste Jaergang 1844. Tweede Jaergang 1845. Sint-Truiden, By Vanwest-Pluymers."

Kartonnen banden met linnen rug met vergulde titels. 21 x 14 cm. Goede staat. Binnenwerk ook goed, 588 plus 573 blz. Bibliotheekstempels. Niet verder verschenen met deze redactie.

Het katholieke educatieve blad "De School- en Letterbode" was de opvolger van "De Middelaer", die bestond van 1840 tot 1843. Het blad was bedoeld voor onderwijzers die op de hoogte wilden blijven van de nieuwe lesmethodes. Het bevat ook brede culturele, historische en literaire artikels, benoemingen van schoolopzieners, levensbeschrijvingen, enz.

De Leuvense professor Jan-Baptist David had de leiding, samen met Jan Bormans en Konstantijn Bogaerts. Na de tweede jaargang verliet dit trio de redactie en ging drukker-uitgever Willem Vanwest er in z'n eentje mee verder, tot 1855, en met een zuiver pedagogische inhoud.

Literatuur : Baeck, Mario en Ada Deprez. "De Middelaer 1840-1843. De School- en Letterbode 1844-1845." Gent, Cultureel Documentatiecentrum Rijksuniversiteit, 1987, 104 blz.

Over drukkerij Vanwest: Ludo Simons, "Het boek in Vlaanderen sedert 1800", blz. 141 en 162. Deze drukkerij bestaat nog steeds.

Zeldzaam, ik vind geen andere set te koop op internet. Prijs 95 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode David, Bormans e.a. - De School- en Letterbode

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.