McKitterick, David - A changing view from Amsterdam, Where next

Schrijver:
Titel: A changing view from Amsterdam, Where next with book history?
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, Vossiuspers UvA, 2010, 1e druk
Bijzonderheden: Genaaid met rood garen, 32 pp. + 32 pp meegebonden extra’s, kleiner en glanzend papier, grote 8vo. NIEUW
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Fraaie uitgave. “In A Changing View from Amsterdam, the esteemed Cambridge librarian David McKitterick takes the readers back to the days of Frederick Muller (1817-1881), the most important Dutch bookseller of his time, and offers an absorbing portrait of the nineteenth-century antiquarian book trade in Europe. McKitterick examines bookselling and the international trade in both new and old books as a frame for understanding the history of the book. Further, he considers how this history will affect the future development of the book.”
“Winnaar Best Verzorgde Boek 2010. In A Changing View from Amsterdam neemt David McKitterick ons mee naar de tijd van Frederik Muller (1817-1881) en de negentiende-eeuwse antiquarische handel in boeken in Europa. Hij richt zich hierbij op een aantal aspecten van de internationale handel, in zowel nieuwe als oude boeken. Zo probeert hij tot een antwoord te komen op de vraag over hoe het boek zich in de toekomst zou kunnen gaan ontwikkelen en hoe de internationale geschiedenis van het boek benaderd zou moeten worden. David McKitterick is werkzaam als bibliothecaris van het Trinity College, Cambridge, lid van The British Academy en is Honorary Professor in Historical Bibliography aan de Cambridge University. De Frederik Muller lezingen zijn vernoemd naar de oprichter van de Bibliotheek van het Boekenvak, welke in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam opgenomen is. Deze eerste lezing van de reeks werd georganiseerd door de Bijzondere Collecties in samenwerking met het ministerie van Boek Geschiedenis en Manuscript Studies, het Genootschap voor de Bibliotheek van het Boekenvak en het Instituut voor Cultuur en Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. “
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

McKitterick, David - A changing view from Amsterdam, Where next with book history? McKitterick, David - A changing view from Amsterdam, Where next with book history? McKitterick, David - A changing view from Amsterdam, Where next with book history?

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.