Willy Van den Bussche / Kiefer - Anselm Kiefer, De Zee

Schrijver:
Titel: Anselm Kiefer, De Zee
Uitgever: , Kunstboek, 2003
Bijzonderheden: ORIGINELE tinnen box, 34 x 22 cm, 32 p.,9 volblad illustraties . ISBN 9789058561299.
Prijs: € 125,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
In deze tin box steken een unieke selectie van 8 recente indrukwekkende marines van Anselm Kiefer. Anselm Kiefer (?°1945) behoort samen met Georg Bazelitz, Jorg Immendorf, Markus Lupertz en A.R. Penck tot de voornaamste vertegenwoordigers van de zgn. ?Neue Deutsche Malerei? ook neo-expressionisme genoemd. Door hun zeer expressieve en energieke manier van schilderen, worden deze kunstenaars ook als ?Nieuwe Wilden? bestempeld. Aanvankelijk haalt Kiefer zijn onderwerpen uit de Duitse geschiedenis of de Germaanse mythologie en benadert hij zijn thema?s vanuit een politiekhistorische invalshoek. In de loop van de tijd verruimt zijn blik zich en refereert hij ook aan de klassieke mythologie, de Bijbel, oude culturen, zoals die van Egypte en Mesopotamie en de Joodse Kabbala. Kiefer voelt zich niet gebonden aan de bestaande conventies van het medium schilderkunst. Reeds vroeg voegt hij extrapicturale middelen toe aan de verf, zoals zand, as en plantenresten, om emotioneel geladen texturen te bekomen. Geleidelijk evolueren deze toevoegingen echter tot echte objecten en betekeniselementen binnen het schilderij. Zijn werken suggereren steeds verlatenheid en vergankelijkheid.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willy Van den Bussche / Kiefer - Anselm Kiefer, De Zee

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.