Jozef II - Reglement over de civile rechtspleging

Schrijver:
Titel: Reglement over de civile rechtspleging
Taal: Nederlands
Uitgever: Pauwels, Brussel, 1786
Bijzonderheden: Het burgerlijke wetboek onder Jozef II
Prijs: € 90,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Reglement over de civile rechtspleging voor de Oostenrycksche Nederlanden. Tot Brussel, By Pauwels, drucker van Syne Majesteyt, op de Groote Merckt, 1786."

20 x 13 cm, nieuw marmerpapieren bandje. 8 ongenummerde plus 150 genummerde blz., compleet. Gedrukt op gevergeerd papier met schepranden, onafgesneden.

Op de titelbladzijde staat bijgeschreven: "Gepubliceert den 2 Meert 1787 door my Dr. De Boscher officier loco des Meijers."

Op de titelbladzijde gedrukt: "Prys seven stuyvers op gemeyn pampier, en thien stuyvers twee oorden op fyn pampier". Dit is een exemplaar op "gemeyn papier", dat met de jaren verbruind is. Enkele herstellingen met zuurvrije tape. Opgekleefd erratum op laatste bladzijde. In beschermend schuifdoosje.

Het boek bevat het "Reglement over de civile rechtspleging" (burgerlijk wetboek) zoals afgekondigd door Jozef II van Oostenrijk op 3 november 1786, na een rondreis door de Nederlanden. Uitvoerig reglement in 451 artikels, dat zelfs bepaalt op welke (feest)dagen er geen recht mag worden gesproken. Jozef II moderniseerde het gerecht: hij scheidde bestuurlijke en rechterlijke macht van elkaar en schafte folteringen en lijfstraffen af.

STCV 7026553, OCLC 50398561, Google Books jATeu0ea_JwC

Zeldzaam werk, ik vind slechts één ander exemplaar te koop op internet. Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jozef II - Reglement over de civile rechtspleging Jozef II - Reglement over de civile rechtspleging Jozef II - Reglement over de civile rechtspleging Jozef II - Reglement over de civile rechtspleging

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.