Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Co

Schrijver:
Titel: Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910
Taal: Nederlands
Uitgever: Buschmann, Antwerpen, 1910
Bijzonderheden: Fraaie Buschmann-druk over Antwerpse Balie
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 85,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum uitgegeven bij de feestviering van haar XXV-jarig bestaan 1885-1910. Drukkerij J.-E Buschmann, Antwerpen, 1910."

29,5 x 23,5 cm. Oorspronkelijke versierde kartonnen band met linnen rug waarop tekst in groen. Wat beduimeld.

Binnenwerk 138 genummerde plus 4 ongenummerde bladzijde plus een los inlegvel over de feestzitting van 12 november 1910. Door Buschmann fraai gedrukt in rood en zwart op gevergeerd papier. Versieringen en illustraties in de tekst, illustraties op gesatineerd papier buiten de paginering. Roestvlekjes.

Interessant huldeboek met historische bijdragen over o.a. het Maneblussers-incident van 1687, het Vlaamse zeerecht, het baliereglement van 1513 en de afwijkende eed die de procederende Antwerpse Joden in 1724 moesten afleggen. Ook een aantal literaire bijdragen van o.a. Emiel Schiltz en Flor Heuvelmans. Illustraties van Edmond van Offel, Pellens, Van Neste, Opsomer, enz. Inventaris van de bibliotheek van de Balie.

De Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen werd in 1885 opgericht door Jan van Rijswijck, Edward Coremans en Florimond Heuvelmans, met het doel de volledig Franstalige rechtspraak in Antwerpen te vernederlandsen. Pleiten in het Nederlands moet mogelijk worden en de Nederlandse vertaling van de Belgische wetten moest rechtsgeldig worden. Pas in 1935 zou dit lukken. In 1939 verwijderde de Conferentie haar Joodse leden, en in 1942 ging ze in de collaboratie ten onder.

Literatuur: René Victor, Schets ener geschiedenis van de Vlaamse Conferentie der Balie van Antwerpen, 1960

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Vermoedelijk werd het enkel verspreid onder de leden van de "Vlaamsche Conferentie" en/of de deelnemers aan de festiviteiten.

Prijs 85 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910 Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910 Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910 Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910 Karel Weyler, Victor Jacobs, Emiel Schiltz, e.a. - Vlaamsche Conferentie der Balie van Antwerpen. Gedenkalbum 1885-1910

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.