Groenhart, Kristine - Koffer uit Berlijn / een leven in oorlogs

Schrijver:
Titel: Koffer uit Berlijn / een leven in oorlogstijd
ISBN: 9789025367084
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: paperback / 2009 / 239 bladz. / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting ………

Gebruikmakend van de brieven aan zijn ouders en relevante dagboekfragmenten wordt verteld hoe een Nederlandse student in 1943 dwangarbeider werd in Duitsland en hoe dit zijn leven beinvloedde. Nico Goedhart (1923-1988), de enige broer van de vader van de schrijfster, groeit op in een oudkatholiek loodgietersgezin in Dordrecht. Na de HBS gaat hij in 1941 scheepsbouwkunde in Delft studeren. Als hij te laat de loyaliteitsverklaring aan de Duitsers ondertekent, wordt hij op 6 mei 1943 opgepakt en als dwangarbeider naar een metaalfabriek in Berlijn-Tegel gestuurd. In september komt hij, omdat hij sliep in nachtdienst, drie maanden in een strafkamp waar hij het zwaar heeft. Daarna wordt het makkelijker, ondanks toenemende bombardementen. De in Engeland wonende Neerlandica (1964) schreef eerder de goed ontvangen biografie 'Leer mij je liefhebben'*, over haar oma die domineesvrouw/zendelinge was. In dit boeiende boek over de oom die haar de liefde voor literatuur gaf, beschrijft ze integer zijn leven in oorlogstijd en vooral erg goed hoe de intelligente, beschouwende Nico zijn gedwongen arbeidersbestaan ervaart. Met zwart-witfoto's.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.