Petersen, J.W. van - Van zoete wijn en bittere medicijn. Zes ee

Schrijver:
Titel: Van zoete wijn en bittere medicijn. Zes eeuwen gezondheidszorg in de Liemers en Doesburg
ISBN: 9789060116562
Taal: Nederlands
Uitgever: De Walburg Pers
Bijzonderheden: 1989, 335 pp., hardcover met stofomslag. NIEUWSTAAT
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

In het eerste hoofdstuk van dit boek worden voornamelijk de ontwikkelingen besproken op sociaal-hygiënisch gebied. De personen die de geneeskunde hebben uitgeoefend passeren in het tweede hoofdstuk de revue. De universitair gevormde medicinae doctores naast de medische handwerkslieden in de persoon van de chirurgijn, heelmeester of veltscheerder. Van de vroedvrouwen en vroedmeesters, bakers, wijkverpleegsters, apothekers tot de kwakzalvers en natuurgenezers. Het derde hoofdstuk behandelt de ziekten en ongevallen, vooral de besmettelijke ziekten zoals Lepra, Pest, Dysenterie, Typhus, Pokken, Cholera e.a. In het laatste hoofdstuk komen o.a. aan de orde de gasthuizen, ziekenhuizen, leprozerieën, pesthuizen, de wijkverpleging, het kruiswerk en de meer maatschappelijk georiënteerde diensten zoals de geneeskundige armenzorg, EHBO-verenigingen e.d. Dit door de archivaris samengestelde boek is vlot geschreven, rijk geïllustreerd en goed verzorgd. Het bevat noten, een bron- en literatuurverwijzing, een index op namen van personen, plaatsen en gemeenten.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Petersen, J.W. van - Van zoete wijn en bittere medicijn. Zes eeuwen gezondheidszorg in de Liemers en Doesburg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.