Brommer, Bea ; Lidwine Bartels ; Gonda van der Vloet e.a. - Bon

Schrijver:
Titel: Bontjes voor de tropen. De export van imitatieweefsels naar de tropen.
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle / Gemeentemuseum Helmond, Helmond
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 1991, 136 blz. Met foto's en tekeningen.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bontjes zijn geweven, geruite of gestreepte doeken van katoen of van katoen en linnen. Behandeld worden weven, weefgetouwen en gebruik van bontjes in Oost- en West-Afrika; handel vanuit India naar Afrika en Europa, 1600-1960; naweven van deze bontjes in Europa met de nadruk op Nederland en België en de handel naar Afrika en Indonesië. De gegevens zijn vooral gebaseerd op archieven van de nu opgeheven firma's De Tissage de Bornhem, België en Diddens en van Asten, Helmond. Met een hoofdstuk over de machines in Bornhem om speciale kenmerken van Afrikaanse doeken te imiteren. Een apart hoofdstuk is gewijd aan bontjes, gebruikt in de Friese kleding. De 10 auteurs schrijven vanuit hun eigen vakkennis.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.