Magdalena, E.M. - Het nieuwe gelaat van God

Schrijver:
Titel: Het nieuwe gelaat van God
ISBN: 9789051793482
Taal: Nederlands
Uitgever: Gopher
Bijzonderheden: 2006, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De schrijver, journalist en theoloog Enrique Miret Magdalena werd in 1914 geboren te Zaragoza. Hij heeft talloze theologische werken op zijn naam staan. Er zijn niet veel mensen die in deze materialistische tijden, waarin het plezier en de bandeloze consumptie het dagelijkse leven overheersen, zich afvragen wat het werkelijke beeld van God is en wat de toekomst van de religie is.
Miret Magdalena heeft zijn licht willen laten schijnen op deze complexe en tegelijkertijd zo vitale materie door een boek te schrijven over Het nieuwe gelaat van God, dat een serene, open visie geeft op het christendom. Religie kan niet met woorden worden omschreven, het is nodig een ander soort taal te bezigen. De mythe, de poëzie en de intuïtie zijn de wegen hiertoe. Hij is ervan overtuigd dat het christendom een deel van zijn structuren - 90% menselijk en 10% goddelijk - moet veranderen. Hij is van mening dat de katholieken worden ingesnoerd door eindeloos veel wetten en normen die niet in overeenstemming zijn met de eenvoud van het Evangelie. Miret wil een brug slaan tussen de godsdiensten van oost en west, tussen agnostici en gelovigen. Hij toont ons niet alleen zijn wijze van denken en van leven, maar ook de ervaringen van anderen, zowel agnostici als gelovigen, filosofen, wetenschapsbeoefenaars en kunstenaars. Kortom, wat hij wenst, is een terugkeer naar die Joods-Oriëntaalse Jezus, die ook door atheïsten wordt erkend als de 'grootste mensenzoon'.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Brievenbus- en pakketpost tot 10 kg: Nederland: thuisbezorgd: €4.- België: thuisbezorgd: € 5,-. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Zeist is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Magdalena, E.M. - Het nieuwe gelaat van God