Haks, Frans - New York graffiri art coming from the subway . Ge

Schrijver:
Titel: New York graffiri art coming from the subway . Geschiedenis en ontwikkeling van een controversiële beweging.
ISBN: 9789054770039
Taal: Nederlands
Uitgever: Benjamin & Partners Art Books / Groninger Museum
Bijzonderheden: 1992, 319 pp., paperback. Als nieuw. Pakketpost
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw.

Graffiti werd even snel populair als de autoriteiten ertegen in opstand kwamen. Het Groninger Museum haalde de kunst vanuit het straatbeeld of vooral metrobeeld naar het museum. Graffiti werd door de aan aids overleden Keith Haring tot museumkunst verheven. Dat hem dit lukte kwam waarschijnlijk door zijn afwijkende werkwijze in een kunst die als geen andere zoveel op elkaar lijkt. Dat is logisch omdat graffiti vaak het zetten van een handtekening (tag) is. Van tags (meestal pseudoniemen) groeide graffiti naar artistieke afbeeldingen en affiche-achtige beelden met een maatschappelijke boodschap tegen discriminatie of aids. In een prachtig in kleur uitgegeven bladerboek hebben Frans Haks, Froukje Hoekstra, Johannes Stahl e.a. een complete studie gemaakt van de graffiti in de Newyorkse subway. Wie doen het, waarom, hoe komen jongeren aan geld voor hun spuitbussen en hoe liep het met hem af. Met veel afbeeldingen en bio- en bibliografische gegevens.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haks, Frans - New York graffiri art coming from the subway . Geschiedenis en ontwikkeling van een controversiële beweging.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.