Steur, Patricia en Leonoor Wagenaar - De laatste ridders. Ter g

Schrijver:
Titel: De laatste ridders. Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de Militaire Willemsorde.
Taal: Nederlands
Uitgever: SDU Uitgeverij, Den Haag
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, met stofomslag, 1990, 172 blz. Met foto's.
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 1990 bestond de Militaire Willems Orde, de hoogste dapperheidsonderscheiding die Nederland kent, 175 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben Patricia Steur en Leonoor Wagenaar een veertiental mannen (waaronder Charles Douw van der Krap, Peter Tazelaar, Erik Hazelhoff Roelfzema) en één vrouw (Jos Mulder-Gemmeke) uit de groep van ruim zestig nog in leven zijnde ridders MWO geïnterviewd. Het resultaat is een serie boeiende verhalen met als thema 'moed, beleid en trouw'. Verhalen over gewone Nederlanders onder uiterst zware omstandigheden. Twaalf gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, twee verslagen uit de periode van de Politionele acties in het voormalige Nederlands Indië en één relaas uit de oorlog in Korea. Dit boek is voor alles een menselijk document. Niet de prestatie, die aanleiding gaf tot de toekenning van de onderscheiding, maar de persoonlijkheid van de ridder staat centraal in dit uitstekend leesbare boek.

Met een namenlijst van de in 1990 nog levende ridders.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.