Wilde, Oscar - The importance of being earnest

Schrijver:
Titel: The importance of being earnest
Taal: Engels
Uitgever: Van Goor Zonen, Den Haag
Bijzonderheden: vierde druk, 1964, softcover, 96 pagina's. Gezien de leeftijd (50+) ziet er uitstekend uit. 18x13 cm, 96 pagina's.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
The Importance of Being Earnest is een komedie van de Ierse schrijver Oscar Wilde.
Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het St James's Theatre in Londen in februari 1895. Het was de opvolger van drie eerdere 'sociale komedies', te weten Lady Windermere's Fan, A Woman of No Importance en An Ideal Husband die zich alle afspelen in de Engelse society-kringen. Het was ook het laatste toneelstuk dat Wilde zou schrijven, en het wordt beschouwd als zijn beste dramawerk.

Het verhaal draait om twee jonge mannen, Jack en Algernon, en hoe zij het geluk vinden bij Gwendolen en Cecily. Belangrijker dan de plot is de karaktertekening, vooral die van Lady Bracknell (Gwendolens moeder) en van Miss Prism en Canon Chasuble.

Het verhaal heeft een slim uitgewerkt slot, met bijzonder grappige ontmoetingen en geestige dialogen. Het stuk is zeer kunstmatig van opzet en behoort tot de beste Engelstalige komedies.

Algernon Moncrieff, een rijke jonge Londenaar, doet alsof hij een vriend heeft, genaamd Bunbury, die buiten de stad woont en een zwakke gezondheid heeft. Algernon gebruikt deze zogenaamde vriend als excuus om aan vervelende sociale verplichtingen te ontsnappen, of om er eens een weekend tussenuit te kunnen. Op deze manier weet hij de indruk te wekken van grote genegenheid voor een goede vriend, en heeft tegelijkertijd een goede smoes om de stad te verlaten. Deze truc noemt hij 'Bunburying'.

Algernons beste vriend Jack Worthing doet ongeveer hetzelfde. Hij woont buiten de stad, maar brengt regelmatig bezoeken aan Londen. Deze vriend heet Ernest (Ernst), tenminste, voor zover Algernon weet. Deze 'Ernest' onthult dat zijn bezoeken aan de stad ook vallen onder de term 'Bunburying'. Buiten de stad gebruikt deze 'Ernest' zijn echte naam, Jack. Hij doet daar alsof hij een ontspoorde broer heeft in Londen. Als Jack in de stad is neemt hij de naam Ernest aan en vertelt aan iedereen dat hij een broer Jack heeft die op het platteland woont.

Jack wil trouwen met Gwendolen, Algernons nicht, maar stuit daarbij op verschillende moeilijkheden. In de eerste plaats lijkt Gwendolen alleen tot hem aangetrokken omdat hij Ernest heet, wat zij de mooiste naam ter wereld vindt. In de tweede plaats is Gwendolens moeder de schrikwekkende Lady Bracknell. Lady Bracknell gruwt ervan als zij verneemt dat Jack een vondeling is, die werd aangetroffen in een tas op een treinstation.

Algernon komt op het idee om Jack op te zoeken op het platteland en te doen alsof hij diens mysterieuze broer Ernest is. Jack heeft, zonder dat Algernon het weet, besloten niet langer aan 'Bunburying' te doen, en heeft bekendgemaakt dat zijn zogenaamde broer Ernest dood is. Dan volgt een serie komische misverstanden als Algernon in de persoon van 'Ernest' op bezoek gaat. Hij is immers dood, voor zover de anderen weten, en Jack verschijnt dan ook in rouwkleding. Daar ontmoet hij Cecily, die onder Jacks voogdij staat en die gelooft dat zij verliefd is op Ernest, de niet-bestaande broer die zij nooit heeft ontmoet. (Bron: Wikipedia)
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima. Eenmaal per week kunnen boeken ook in Geulle worden opgehaald.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilde, Oscar - The importance of being earnest Wilde, Oscar - The importance of being earnest Wilde, Oscar - The importance of being earnest Wilde, Oscar - The importance of being earnest Wilde, Oscar - The importance of being earnest

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.