Komrij, Gerrit - Abele spelen. Bewerkt door Gerrit Komrij.

Schrijver:
Titel: Abele spelen. Bewerkt door Gerrit Komrij.
ISBN: 9789012058636
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu Uitgevers, 's-Gravenhage
Bijzonderheden: Gebonden, 1989, 349 blz.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De vier abele spelen, Esmoreit, Gloriant, Lanseloet van Denemerken en Vanden winter ende vanden somer, zijn de oudste bekende wereldlijke toneelteksten. Thema is vooral de liefde. Ze werden opgevoerd met de bijbehorende kluchten Lippijn, Buskenblaser, Die hexe en Rubben. In deze uitgave staan de acht 14de-eeuwse teksten naast een vertaling in modern Nederlands. Gerrit Komrij, schrijver en dichter, is getuige zijn bloemlezingen ook een kenner van de oudere Nederlandstalige poëzie. Het is zijn verdienste, dat hij een vertaling in verzen heeft aangedurfd, zodanig dat een metrum en rijm van de oorspronkelijke verzen het meest recht gedaan wordt. Eerder verschenen de meeste van deze teksten al wel in een prozavertaling in de reeks Vertaald Middelnederlands. Dit boek is bestemd voor ieder die belang stelt in deze oude teksten en de poëzie uit die tijd wil meevoelen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.