Mango, Cyril (text) / Ertug, Ahmet (photos) - Chora [The Scroll

Schrijver:
Titel: Chora [The Scroll of Heaven]
Taal: Engels
Uitgever: Ertug & Kocabiyik [Borusan]
Bijzonderheden: [EXCLUSIEF], 2000, gebonden, in originele cassette, 258 p.
Prijs: € 329,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een massief boek, voorzien van vele paginagrote en zelfs uitklapbare foto's en afbeeldingen. Het boek is in een onberispelijke staat en is voorzien van de originele cassette/slipcase. Ontzettend zwaar, maar ook ontzettend mooi kunstboek; zeer hoge kwaliteit. Zeldzaam en nauwelijks verkrijgbaar! Vanwege de omvang en het gewicht zullen de porti bekend gemaakt worden zodra de bestelling wordt geplaatst. Het is voor dit boek mogelijk om het op te halen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Omschrijving van de inhoud van dit indrukwekkende boekwerk:
Het gebouw, dat oorspronkelijk het klooster van de Heilige Verlosser in Chora was en tegenwoordig het Kariye Museum wordt genoemd, wordt beschouwd als een van de meest sublieme voorbeelden van de Byzantijnse kunst vanwege de 13e-eeuwse mozaïeken en fresco's in de kapelsectie.

Het artistiek niveau loopt met de fresco's van Kariye parallel met de pre-renaissancebeweging die in Italië met Giotto begon. Een nieuwe stijl in de Byzantijnse kunst. Chora The Scroll of Heaven neemt je als lezer mee op een wetenschappelijke en artistieke reis die in de details van deze magnifieke gebouw duikt.

De tekst van het boek is geschreven door Cyril Mango, een van de meest gerespecteerde namen op het gebied van de Byzantijnse kunstgeschiedenis. De foto's zijn gemaakt door Ahmet Ertug, een internationaal erkende architect. De foto's in het boek, zijn (onder meer) tentoongesteld op het Internationaal Byzantijns Congres dat in 2002 in Parijs werd gehouden, waar ze vele onderscheidingen ontvingen.

Chora The Scroll of Heaven presenteert de lezer de prachtige details van Byzantijnse kunst in het Kariye Museum, die tot nu toe niet toegankelijk waren voor de gewone bezoekers.
Verder lezen

Onlineboeken uit Groenlo

Logo Onlineboeken

**Onlineboeken is gespecialiseerd in de verkoop van (exclusieve) boeken op het gebied van kunst, fotografie, geschiedenis/topografie en architectuur.**
Een bestelling wordt na betaling zo snel mogelijk verzonden, doorgaans dezelfde of daarop volgende werkdag. Belangrijke informatie over het aangeboden boek en de staat waarin het zich bevindt, is vermeld bij het betreffende artikel.
De getoonde verzendkosten gelden voor verzending binnen Nederland. Bij verzending naar het buitenland wordt een opgave verstrekt (op verzoek). Koopt u meerdere boeken tegelijk? Dan worden de verzendkosten per "pakket boeken" berekend en niet afzonderlijk per stuk.
Retourneren van een artikel is (in overleg) mogelijk, mits in dezelfde staat. Let op, koopt u een item 'nieuw in folie', dan kan het alleen in die -onbeschadigde- originele folie geretourneerd worden.
Betaling (vooraf) per bankoverboeking. Eventueel kan ook via PayPal worden betaald (met toeslag).
Neem gerust contact op bij eventuele vragen, u krijgt zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend bericht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mango, Cyril (text) / Ertug, Ahmet (photos) - Chora [The Scroll of Heaven]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Onlineboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Onlineboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Onlineboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Onlineboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Onlineboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.