Bakker, M. & Berends, R. & Buning, E. & Offringa, B. & Overbeek, P. &

Schrijver:
Titel: Hugenoten in Groningen. Franse vluchtelingen tussen 1680 en 1720.
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Noordhoff/Bouma's Boekhuis, Groningen
Bijzonderheden: 1985, paperback, 218 pp. met een inleidend hoofdstuk van prof.dr. F.R.J. Knetsch.
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In verband met het Hugenotenjaar 1985 (herdenking 300 jaar herroeping Edict van Nantes) heeft een werkgroepje van 7 (ex-)studenten aan de Groninger universiteit een archiefonderzoek ingesteld naar de eerste generatie Hugenoten in de stad Groningen. Vooral die aspecten zijn benadrukt, die een hedendaagse parallel tonen: integratie van buitenlanders in de samenleving en de politieke, culturele, economische en sociale gevolgen daarvan. Naar schatting betrof het over 1680-1720 zo'n 1650 personen, die op geen enkel gebied een grote of blijvende invloed hebben gehad, maar die de toenmalige samenleving wel meer kleur en diversiteit verschaften. Een aardige, gewetensvol uitgevoerde deelstudie, bouwsteen voor een lopend, (inter)nationaal opgezet onderzoeksproject. Typografisch goed verzorgd, relevant geillustreerd, met opgave van bronnen en literatuur, een index en een Franstalig resume.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.