Boomgaard, Jeroen - De verloren zoon. Rembrandt en de Nederland

Schrijver:
Titel: De verloren zoon. Rembrandt en de Nederlandse kunstgeschiedschrijving / druk 1
ISBN: 9789062222834
Taal: Nederlands
Uitgever: Geus, Uitgeverij De; De Kunstreeks
Bijzonderheden: 1995, 272 pp, paperback.31 ill in z/w. Zeer goed ex. Stevig en schoon.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De kunstgeschiedschrijving in ons land heeft altijd zoveel aandacht getoond voor Rembrandts leven en werk, dat haar geschiedenis zich laat aflezen aan de manier waarop men hem beoordeelde. Boomgaard (1953, kunsthistorisch instituut UvA) kiest voor zijn studie, die mede ontstaan en ontwikkeling van de academische discipline kunstgeschiedenis in ons land omvat, dan ook deze invalshoek. Dat men Rembrandt, onze vaak verloren zoon, soms een eigenzinnig, laag karakter en gebrek aan religiositeit verweet, maar hem andere keren als eenvoudig en integer zag, hing samen met het zelfbeeld en levensgevoel dat men had. Wie zich voor een zo specifiek onderwerp als de kunstgeschiedschrijving 1800-1940 interesseert, heeft aan het boek aangename lectuur. De leidende rol van figuren als De Stuers, Vosmaer, Bredius en Hofstede de Groot (en hun controverses) komt goed uit de verf. Geleidelijk wijkt de idee dat het mogelijk is de totale Rembrandt eenduidig te beschrijven voor de mening dat de verschillende gegevens naast elkaar kunnen bestaan. Met 31 zwart-witfoto's, noten, bibliografie, summary, register.
(Biblion recensie, J. Kleisen.)
Verder lezen

US3 uit Den Bosch

particulier

Logo US3

Literatuur, W.F. Hermans, Gerard Reve & Karel van het Reve, Thrillers, Kinderboeken, Geschiedenis, Filosofie. Theologie, Nederlandse politiek, Communisme en nog zo wat. Allemaal goedkoop.
Verzending via PostNL in overleg.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boomgaard, Jeroen - De verloren zoon. Rembrandt en de Nederlandse kunstgeschiedschrijving / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij US3

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met US3
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en US3 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van US3 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • US3 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.