Boonstra, W. - Terug naar Toen ... / reminisceren met ouderen

Schrijver:
Titel: Terug naar Toen ... / reminisceren met ouderen
ISBN: 9789055744763
Taal: Nederlands
Uitgever: Hb Uitgevers
Bijzonderheden: Goed Zgan, lichte krasjes op cover. Miniem kniekje aan voorzijde rechtsonderaan. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Ouderen praten graag over vroeger over hun speelgoed, de schoolklas, over het kattenkwaad dat ze uithaalden of de kleding die moeder keer op keer repareerde. Bij vader op de fiets, de eerste echte vakantie of hun grote liefde. Reminiscentie-activiteiten hebben tot doel samen met ouderen herinneringen op te halen; dit boek is een hulpmiddel daarbij.

In het eerste deel van Terug naar toen staat een groot aanbod aan verhalen over vroeger, opgetekend uit de mond van ouderen zelf. Op een boeiende manier neergeschreven waardoor het prachtig voorleesmateriaal is geworden, waar ouderen van zullen genieten.
De verhalen zijn bovendien een rijke bron aan informatie voor de activiteitenbegeleider. Met de vragen, tips en suggesties, die aan elk verhaal zijn gekoppeld, kan de hulpverlener direct met reminiscentie-activiteiten aan de slag.
In het tweede deel van het boek staat een praktische handleiding voor reminiscentie-activiteiten. Activiteitenbegeleiders vinden hier alle informatie die ze nodig hebben om reminiscentie-activiteiten op te zetten en uit te voeren. Daarbij maken de auteurs onderscheid tussen dementerende en niet-dementerende ouderen.
De mooie pentekeningen in het boek zullen ook veel herkenning oproepen. Kortom een boek dat in elke zorginstelling voor ouderen thuishoort!

Trefwoorden activiteitenbegeleiding, reminiscentie, voorleesmateriaal
Recensie(s)

'Reminiscentie is een activiteit met een weliswaar therapeutisch effect, maar op zich geen therapie.' Na een korte inleiding begint dit boek met vele korte verhalen van ouderen gegroepeerd rond zeventien thema's, van de lagere school (thema 1), via uitgaan (14) t/m WO II (17). Verhalen met als doel, samen herinneringen ophalen aan kattenkwaad, kleding, eerste baan etc. Het tweede deel van dit boek behandelt systematisch hoe men met deze activiteit in een zorginstelling aan de slag kan gaan. Er wordt onderscheid bemaakt tussen dementerende en niet-dementerende ouderen. Beide auteurs hebben hun sporen in het ouderenwerk verdiend en geven een prima handleiding voor medewerkers in een zorginstelling die zo'n activiteit willen opstarten, maar mensen met oude ouders kunnen hier ook de nodige ideeen opdoen.

Drs. Alice Rusch
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boonstra, W. - Terug naar Toen ... / reminisceren met ouderen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.