Camp, P. Erens, F. - De praktijk van de matrix / een doeltreff

Schrijver:
Titel: De praktijk van de matrix / een doeltreffende methode om veranderingen te sturen
ISBN: 9789025421205
Taal: Nederlands
Uitgever: Business-Contact
Bijzonderheden: Redelijk maar Izgst uit.2e druk december 2002. Leesvouw in rug. klein kniekje rechtsbovenin. Het boek is in z'n geheel 'iets' gegolfd. Beetje lastig uit te leggen. Als je het een paar dagen wat zwaardere boeken legt zal dit ws. weg zijn.
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Organisaties veranderen voortdurend. Hoe speel je daarop in en hoe stel je je eigen positie en die van je afdeling zeker? Peter Camp, specialist op dit terrein, laat zien hoe je met de matrixmanagementmethode gezamenlijk veranderingen kunt sturen.
Het boek gaat in op vragen als
- Hoe achterhaal je samen de knelpunten?
- Hoe ontwikkel je een strategie?
- Welke opleidingen zijn nodig en hoe maak je die?
- Hoe bevorder je participatie en
- Hoe stel je een veranderingsinformatiesysteem op?
De praktijk van de matrix zit vol voorbeelden van bedrijven die met de matrixmanagementmethode veranderingen aanpakten. Zo lees je over Holland Casino's, Academisch Ziekenhuis Nijmegen, stichting Kinderdagverblijven en Informatie Management Nederland. Verluchtigd met schilderijen, schema's en tekeningen en verhelderd met vele metaforen biedt De praktijk van de matrix een praktische en theoretische aanvulling op De kracht van de matrix. Daarin laat Peter Camp zien hoe je op aanschouwelijke wijze de harde en zachte kanten van organisatieprocessen in beeld brengt.
Recensie(s)

Camp, organisatie-adviseur, en Erens, beeldend kunstenaar, behandelen uitgebreid de praktijkervaringen met hun 3x3-analysematrix voor organisatieverandering, die zij in een ander boek uitgebreid hebben behandeld ('De kracht van de matrix', 1992*). Dit boek bestaat uit vier delen 1) een introductie van de matrix met bijbehorende vragenlijst op integraal niveau en voor de negen analysegebieden doelen en werkwijze, taken en bevoegdheden, deskundigheid, beleidsbeinvloeders, besluitvorming, autonomie, bedrijfsklimaat, samenwerking, houding; 2) praktijkervaringen met de werkmethode voor het gebruik van de matrix; 3) voorbeelden van toepassingen en praktijkresultaten en 4) de toekomst een veranderingsinformatiesysteem. Elk hoofdstuktitel en elk hoofdstuk hebben een inhoudelijk en metaforisch aspect, waarmee zij in allerlei opzichten balans willen aanbrengen tussen denken en voelen, analyse en associatie. Het boek heeft een herkenbare structuur en is rijk geillustreerd met collages van negen foto's, schema's, kunstwerken en andere verhelderende visuele figuren, die leesbaarheid en begrip ten goede komen. Het is een mooi, informatief boek, bedoeld voor ervaren managers en organisatie-adviseurs.

Redactie
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Camp, P.  Erens, F. - De praktijk van de matrix / een doeltreffende methode om veranderingen te sturen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.