Cladder, H. - Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Schrijver:
Titel: Oplossingsgerichte korte psychotherapie
ISBN: 9789026515682
Taal: Nederlands
Uitgever: Zwets & zeitlinger. 2e druk 2000
Bijzonderheden: Als nieuw, Ongebruikt en ongelezen. In zgan staat. 2e druk 2000. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting

Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Hans Cladder

In zijn nieuwste boek biedt de psycholoog en psychotherapeut Hans Cladder een heldere inleiding op een recent in zwang geraakte vorm van psychotherapie oplossingsgerichte korte psychotherapie. Hoewel het aantal cursussen en workshops in Nederland en België de afgelopen jaren enorm is toegenomen, was er tot nog toe geen Nederlandse inleiding. Voortbouwend op het werk van Steve de Shazer & Insoo Kim Berg en Barry Duncan & Scott Miller uit Chicago schetst Cladder een inzichtelijk beeld van deze therapie.
Cladder, die sinds enkele jaren een inleidende cursus oplossingsgerichte psychotherapie aan psychotherapeuten en eerstelijns psychologen geeft, laat in dit boek zien hoe en wanneer deze methode kan worden gebruikt en wat de voordelen ervan zijn. Na een korte beschrijving van de geschiedenis worden de veronderstellingen, de theorie, en de resultaten gepresenteerd. Eveneens wordt er uitvoerig stilgestaan bij de structuur van de eerste gesprekken. Enkele gesprekken zijn als voorbeeld opgenomen. Daarna wordt ingegaan op enkele situaties en moeilijkheden, en op de toepassing bij kinderen en jeugdigen. Het boek besluit met een groot aantal direct te gebruiken protocollen.
Recensie(s)

De oplossinggerichte kortdurende psychotherapie is sinds een paar jaar sterk in opkomst. De auteur is Nederlands psycholoog en psychotherapeut. Hij schetst in het kort enkele ontwikkelingen op het betreffende gebied. Het moet en kan snel en doelmatig. De kernstelling is dat er voor alle clienten mogelijkheden zijn voor korte (gemiddeld drie gesprekken) therapieen. Na enkele inleidende hoofdstukken over theorie en resultaten wordt ingegaan op de principes van het eerste gesprek en die van het vervolggesprek. Dan volgen voorbeelden en specifieke situaties. Het boek besluit met hoofdstukken over kinderen, over geslaagde en mislukte therapie en dan zijn er oefenprotocollen en lijsten met nuttige extra vragen. Er is een voorbeeldige literatuurlijst met uitleg. Een praktisch boek met veel tips en humor. De tweede druk onderscheidt zich van de eerste in het hoofdstuk Voorbeelden (de twee vrouwen zijn vervangen door twee mannen en een meisje) en het hoofdstuk over kinderen en jeugdigen is iets ingekort en veranderd (al worden de twee nieuwe paragrafen in de inhoudsopgave onjuist aangeduid).
(Biblion recensie, D.C.J. Grabijn)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cladder, H. - Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.