Haarhuis, A. - Van dril tot kikker, van kikker tot prins / geda

Schrijver:
Titel: Van dril tot kikker, van kikker tot prins / gedanteverwisseling bij insecten en amfibieen
ISBN: 9789059562134
Taal: Nederlands
Uitgever: Fontaine uitgevers
Bijzonderheden: Goed Redelijk ,Uitgave 2007 , hardcover, boek is zgan. ongelezen , ongebruikt, onbeschreven. Boek heeft echt in in rug 2 kleine beschadigingen. Cover heeft wat lichte krasjes en doffe plekjes. Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Dit is een boek over het wonderbaarlijke proces van metamorfose bij insecten en amfibieën de plotselinge verandering van rups tot vlinder, van larve tot mug of van nimf tot sprinkhaan. Deze vormverandering van dieren heeft altijd erg tot de verbeelding gesproken en in verschillende culturen heeft de metamorfose een symbolische betekenis gekregen. In Van dril tot kikker, van kikker tot prins worden deze biologische gedaanteverwisselingen op boeiende wijze beschreven, en wordt bovendien stilgestaan bij de symboliek van de besproken metamorfosen. Ook besteedt de auteur aandacht aan het houden van de dieren zodat kinderen zelf getuige kunnen zijn van dit bijzondere verschijnsel.Beschrijvingen van deze processen in de natuur worden afgewisseld met mythologische verhalen over metamorfosen, onder andere ontleend aan Ovidius’ Metamorfosen. In deze verhalen veranderen mensen door de wil van de goden in planten of dieren. Zo wordt in dit boek ook het verhaal van de mestkever, die in Egypte werd vereerd als zonnegod, van Arachne die om haar weefkunsten in een spin wordt veranderd, van de ijdele Narcissus die in een bloem verandert, en natuurlijk het sprookje van de prinses en de kikker…Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige aquarellen van Ad Swier.
Recensie(s)

De combinatie van informatie met mythologische verhalen over metamorfosen maakt dit boek interessant en opvallend. Er zijn vier hoofdstukken opgenomen die verhalen van Ovidius (natuurlijk uit Metamorfosen) en het oude Egypte, plus een sprookje (van kikker tot prins) navertellen. De andere tien hoofdstukken zijn informatief en daarin wordt op kinderlijk niveau uitgelegd wat metamorfosen zijn ("De wereld is net een toverbal!"), hoe rupsen vlinders worden, larven naar kevers, muggen of vliegen transformeren, hoe nimfen tot wandelende takken of sprinkhanen uitgroeien en hoe kikkervisjes groeien. Leuk is ook dat er steeds wordt toegelicht hoe je zelf deze insecten of amfibieen kunt houden, om zelf getuige te zijn van de metamorfosen. De verhalen zijn gedrukt op een andere kleur achtergrond dan het informatieve gedeelte. Een mooi geillustreerd natuur/biologieboek met natuurgetrouwe kleurenpotloodtekeningen van de diverse stadia van groei en verandering. Met register. Vanaf ca. 10 jaar.

G. Koops
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haarhuis, A. - Van dril tot kikker, van kikker tot prins / gedanteverwisseling bij insecten en amfibieen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.