Jansen - Pentekenen / druk 2

Schrijver:
Titel: Pentekenen / druk 2
ISBN: 9789060176504
Taal: Nederlands
Uitgever: Gaade
Bijzonderheden: Goed / zgan. 2e druk 1988. Oogt ongebruikt en ongelezen. Geen leesvouw in rug. Lichte krasjes op cover. Er zit een licht (huis) geurtje aan het boek. Dit valt mij op omdat ik dit heel kritisch beoordeel. Blz. licht verkleurd. Verder is het boek zgan.
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Pentekenen, een instructief boek over een tekentechniek waarover tot nu toe weinig is gepubliceerd, maar waarover des te meer valt te vertellen. Want de pen wordt al eeuwen gehanteerd als autonoom tekenmedium.
De pen, meestal geassocieerd met schrijven, leent zich uitstekend voor tekenen. Naast penseel en potlood is de pen het middel voor kunstenaars en amateurs om mee te werken. Jos Collignon, Gerard Ettema, Tom Eyzenbach, Ran van Hagen, Peter van Hugten, Marinus van der Neut, Chris Roodbeen, Meeuw van Rotterdam, Bab Siljee en Peter Vos zijn Nederlandse beeldende kunstenaars en illustratoren die alleen met de pen tekenen, hun medium bij uitstek. leder heeft zich bekwaamd in andere onderwerpen, zodat dit boek de meest uiteenlopende illustraties bevat.
Diverse onderwerpen, stillevens, portret en figuur tekenen, landschappen, dieren, planten en cartoons zijn door de kunstenaars in beeld gebracht om u een indruk te geven van de vele mogelijkheden die in een eenvoudig tekenpennetje schuilgaan.
In Deel I 'Materiaal en gereedschap' is een overzicht opgenomen van het benodigde gereedschap en materiaal papiersoorten, inkten, pennen en hulpmiddelen. In Deel 11 'Technieken en werkstukken' staan de verschillende technieken beschreven lijnvoering, arceren, inkleuren, wassen en de werking van de inkt op de diverse papiersoorten.
Daarna volgen tekeningen van de tien kunstenaars van blanco vel tot eindresultaat, waaraan duidelijk valt af te lezen hoe de diverse tekentechnieken toegepast kunnen worden. 'Pentekenen' vormt een welkome aanvulling op de vele standaardwerken over tekenen en schilderen, die inmiddels bij Gaade zijn verschenen.
Recensie(s)
Instruktief handboek dat opgebouwd is uit twee delen het eerste deel handelt over materialen en gereedschappen zoals papiersoorten, pensoorten, hulpmiddelen; deel twee (het grootste deel), gaat over technieken en werkstukken, o.a. lijnvoering, arceren, wassen en de werking van inkt op diverse papiersoorten. Dit gedeelte wordt prachtig ondersteund door het werk van 10 vooraanstaande Nederlandse kunstenaars (o.a. Jos Collignon, Tom Eyzenbach, Han van Hagen, Peter Vos, Chris Roodbeen). Door de prachtige illustraties worden de diverse vormgevingskarakteristieken van het pentekenen een lust voor het oog. Tevens wordt de lezer ingeleid in de achterliggende gedachten van het werk van deze kunstenaars. Dit boek munt uit door didaktisch-methodische helderheid. Zeer volledig, zeer fraai uitgevoerd. Een "must" voor iedere kunstenaar, zowel liefhebber als beroeps.

(NBD|Biblion recensie, Ben Blaauw.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jansen - Pentekenen / druk 2

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.