Miller, A. - In den beginne was er opvoeding / druk 1

Schrijver:
Titel: In den beginne was er opvoeding / druk 1
ISBN: 9789029397926
Taal: Nederlands
Uitgever: Wereldvenster
Bijzonderheden: Matig.1987 6e druk. / softback, gelezen staat, leesvouw, boek heeft wat 'muffe'geur. Valt open op pag. 96/ 97/. Maar wel netjes.
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Wat het kind in zijn vroegste levensjaren meemaakt, zal steeds terugslaan op de maatschappij als geheel. Psychosen, drugsverslaving en misdadigheid zijn een gedoceerde expressie van die heel vroege ervaringen. Dit feit wordt meestal bestreden of alleen met het verstand erkend, terwijl de praktijk (politiek, juridisch of psychiatrisch) nog steeds in grote mate overheerst wordt door middeleeuwse ideeën vol projecties van het kwaad, aangezien het intellect niet in contact staat met de emoties. Alice Miller beschouwt het als haar taak het grote publiek gevoelig te maken voor het lijden in de vroege kinderjaren. Ze probeert dat op twee niveaus te doen en wil zich in beide gevallen richten tot het voormalige kind in de volwassen lezer. In het eerste hoofdstuk gebeurt dat door middel van een schets van de 'zwarte pedagogie', dat wil zeggen de opvoedingsmethoden waarmee ouders en grootouders zijn grootgebracht. In het tweede hoofdstuk volgt een beschrijving van de kinderjaren van een meisje d
Recensie(s)
Geen wetenschappelijke publikatie maar een felle reactie van een psychoanalytica op de vele brieven n.a.v. van haar boek 'Het drama van het begaafde kind'. Zij gaat uit van de stelregel dat kinderen in hun jongste jaren door opvoeders zo ernstig geschonden worden, dat zij hun hele leven daaronder gebukt gaan, en ze tekorten verhalen op hun nakomelingen. Vanuit deze onbewezen kijk op 'opvoeding' beschouwt zij het als haar taak het grote publiek de ogen te openen voor het lijden van het jonge kind. Ze schetst daartoe vanuit de literatuur de z.g. 'zwarte pedagogiek' dan volgt het levensverhaal van een aan drugs verslaafd meisje, de kinderjaren van Hitler, en die van de kindermoordenaar Bartsch. Voor een breed publiek. Bevat een ontoereikende literatuurlijst.
(Biblion recensie, Dr. M.J.L. Bos.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Miller, A. - In den beginne was er opvoeding / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Books2flow
  Kamer van Koophandel nummer: 72405775
  NL112781974B01
 • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.