Hikmet, Nazim - Mensenlandschappen

Schrijver:
Titel: Mensenlandschappen
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: splinternieuw
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
‘Ze zijn bang voor onze liederen’, schreef ooit Nâzim Hikmet, de grootste dichter die Turkije heeft gekend. Zijn naam kwam bij velen alleen gefluisterd over de lippen, maar zal de ogen van veel Turken doen schitteren. Hikmets poëzie is een begrip, een uitdrukking van hoop, een dichterlijk gevecht om vrijheid. In de gevangenis van Bursa begon Hikmet aan het epische gedicht Mensenlandschappen. Hij schreef de gedachten neer van boeren, dagloners, arbeiders en soldaten. Hij gaf zijn medegevangenen een stem, vertaalde hun verhalen in poëzie, zette ze om in traditionele en avant-gardistische beelden. Hikmets taal verenigt bitterheid en humor, tederheid en verdriet, en zal niemand onbewogen laten.Recensie(s)De grootste dichter van Turkije publiceerde zijn eerste gedicht op zestienjarige leeftijd. Dit werk kan als zijn hoofdwerk worden beschouwd; hij schreef het in 1940/47 tijdens zijn detentie wegens vermeende staatsgevaarlijke activiteiten. Pas 20 jaar later werd dit werk in Turkije gepubliceerd. Het boek bevat een beknopte beschrijving van zijn leven en een overzicht van historische feiten die de achtergrond vormen van zijn verzen. Achterin bevinden zich een verklarende woordenlijst en uitleg over namen en citaten. Het epos is verdeeld in vijf boeken. In het begin bevinden wij ons op het grote station aan de Aziatische zijde van Istanbul, in het jaar 1941. Hoofdpersoon is de gewone man zoals de dichter hem ziet; niet alleen uiterlijk maar ook innerlijke gedachten, zorgen, gevoelens van liefde en hoop worden met dezelfde flair neergezet, waardoor zij voor de lezer tot leven komen. Geuren, kleuren, geluiden: alles wordt aanschouwelijk gemaakt, in korte zinnen, scherp geschetst. Dit epos is een indringende kennismaking.

pakket
splinternieuw, vaste prijs
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

Logo De Oorsprong

Verzending in Nederland: Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,00 Pakketpost € 6,00 euro. Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hikmet,  Nazim - Mensenlandschappen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.