Locher, Hans - JCJ Vanderheyden. Licht tijd en ruimte.

Schrijver:
Titel: JCJ Vanderheyden. Licht tijd en ruimte.
ISBN: 9789491196102
Taal: Nederlands
Uitgever: De Kunst, Wezep / Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2011, 272 blz. Met foto's.
Prijs: € 18,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
JCJ Vanderheyden ofwel Jacobus Cornelis Johannes van der Heyden (Den Bosch, 1928-2012) geniet nationale bekendheid als conceptueel beeldend kunstenaar met een geheel eigen en consequent doorgevoerd oeuvre. Zijn foto's uit vliegtuigraampjes zijn wellicht het bekendst. Daarnaast zijn er telkens terugkerende elementen als schaakbordpatronen, kaders en monochrome schilderijen met een rechte of gekromde horizon. Ruimte, tijd en licht, maar vooral waarneming, daar draait het om bij Vanderheyden. Hoe dat zit, legt oud-directeur van het Haags Gemeentemuseum Hans Locher uit in deze tekstrijke monografie. Locher begint en eindigt zonder indeling in hoofdstukken. Hij neemt de lezer bij de hand en voert deze langs sleutelwerken in het oeuvre, die in het doorlopende verhaal zijn afgebeeld. Ook put hij regelmatig uit verklaringen van de kunstenaar. Ongewoon deze opzet, maar wel effectief. De auteur weet vanuit een persoonlijke visie deze soms lastig te duiden kunst van een leesbare interpretatie te voorzien. In dat opzicht biedt deze verzorgde uitgave, met achterin een overzicht van tentoonstellingen en publicaties, meer dan een representatief oeuvre overzicht.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Locher, Hans - JCJ Vanderheyden. Licht tijd en ruimte.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.