Veen, W. van der - Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman

Schrijver:
Titel: Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman in de kunst.
ISBN: 9789040084768
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2008, 120 blz. Met afbeeldingen.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Teun van der Veen (1902-1991) was een van de bekendste Zwolse kunstenaars van de twintigste eeuw. Teuns zoon Willem (1932) die veertig jaar als journalist bij de Zwolse Courant werkte, beschrijft in deze rijk geïllustreerde publicatie het leven van zijn vader op de toegankelijke manier die hem eigen is. De lezer krijgt een kleurrijk beeld van een man die zich van een jong schildersknechtje in het bedrijf van zijn vader ontwikkelde tot een populaire figuur in de Zwolse samenleving. Alleen zijn voornaam was al genoeg om hem in Zwolle te identificeren.
Teun van der Veen bereikte dit niet alleen door zijn grote veelzijdigheid in het beeldende vak, dat zich uitstrekte van artistiek hoogwaardig werk tot commerciële arbeid, maar ook door de sociale rol die hij in de stad vervulde. Hij nam culturele initiatieven, bedacht evenementen, was een der oprichters van de kunstenaarsvereniging Het Palet, hielp het verenigingsleven met zijn talent en gaf ook nog les aan twee middelbare scholen.
Zoon Willem heeft getracht - voor zover een zoon dat kan – een zo objectief mogelijk beeld van zijn vader te schetsen, waardoor ook de schaduwkanten in diens lange leven niet worden verzwegen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Veen, W. van der - Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman in de kunst.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.