Verstraten, Joop - De Minister van Alles en de moslims van Myan

Schrijver:
Titel: De Minister van Alles en de moslims van Myanmar - POD editie - en de moslims van Myanmar
ISBN: 9789089549921
Taal: Nederlands
Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Bijzonderheden: 2017 170pp Paperback / softback
Prijs: € 17,95
Verzendkosten: € 1,45 (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Genocide, etnische zuivering, volkerenmoord, massamoord, uitroeiing - welke term van toepassing is, mogen de juristen van het Internationaal Strafhof uitmaken. Zeker is dat de Rohingya, een van de vele etnische minderheden woonachtig op het grondgebied van Myanmar, de slachtoffers zijn. Een van de belangrijkste actoren bij de tragedie rond de Rohingya is Aung San Suu Kyi, de vrouw aan wie 25 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede werd toegekend. In zijn eerdere boek over Myanmar ('De Boeddha en de marionetten', 2006) sprak Joop Verstraten zijn verbazing uit over het feit dat deze voorvechter van vrede en mensenrechten haar lippen stijf gesloten hield wanneer het ging om het lot van de minderheden in haar eigen land. Nu, na jaren van huisarrest, is dezelfde Aung San Suu Kyi volgens haar eigen woorden de machtigste politicus van Myanmar. Maar in werkelijkheid is zij verstrikt geraakt in een onzalige drie-eenheid met het leger en de extremistische boeddhisten van het land. Zij lijkt het slachtoffer te zijn geworden van haar eigen ambities. Ook voor het Westen is een ongemakkelijke situatie ontstaan. Door de media en door politici van links tot rechts was Aung San Suu Kyi nagenoeg heilig verklaard. Toen zij in 2012 zitting nam in het parlement van Myanmar en in 2015 zelfs leider van de nieuw gevormde regering werd, beschouwden velen dit als het onweerlegbare bewijs dat een tijdperk van democratie was aangebroken. De economische sancties werden opgeheven en buitenlandse investeerders en regeringsleiders trokken massaal naar Myanmar. Maar etnische zuiveringen en democratie sluiten elkaar niet per definitie uit. Aung San Suu Kyi ontkent in alle toonaarden dat de Rohingya worden vervolgd en van het grondgebied van Myanmar worden 'gezuiverd'. Zij blijkt toch niet zo'n groots voorvechter van mensenrechten te zijn en veel aanhangers, westerse politici incluis, zijn daardoor in verlegenheid gebracht. Maar de werkelijke slachtoffers van deze zich onder onze ogen voltrekkende tragedie zijn natuurlijk de Rohingya, door de Verenigde Naties inmiddels aangemerkt als 'het meest vervolgde volk ter wereld'.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs. Verzendkosten 1,45 euro per zending binnen Nederland, vanaf 25 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten België 2,95 euro per zending. Minimale bestelafname van 10,- euro, exclusief verzending. Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verstraten, Joop - De Minister van Alles en de moslims van Myanmar - POD editie - en de moslims van Myanmar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail.
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld.
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekwinkeltjes.nl brengt u en Boekstra uitsluitend tot elkaar en is op generlei wijze verantwoordelijk voor de afwikkeling van deze bestelling.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.