Nabakov - Heer vrouw boer

Schrijver:
Titel: Heer vrouw boer
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Paperback in redelijke staat
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vladimir Nabokov (1899 - 1977) was een Russische schrijver uit Sint-Petersburg. Zijn meest bekende en volgens velen beste roman is Lolita. Lolita staat vierde op een lijst met de honderd beste romans uit de moderne literatuur. Ook Pale Fire (Bleek vuur) werd op die lijst geplaatst, namelijk op nummer 53. Deze lijst werd samengesteld door een Amerikaanse uitgever. Op bol.com vind je alle boeken van Vladimir Nabokov.

(Foto: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)
Alles van Vladimir Nabokov
Toon minder
Samenvatting
Vladimir Nabokov werd op 22 april 1899 geboren in Petersburg en groeide op in grote welstand. Na de revolutie van 1917 vluchtte het gezin naar Berlijn. Van 1919 tot 1923 studeerde Nabokov Franse en Russische letterkunde en entomologie aan Trinity College in Cambridge. Daarna woonde hij in Berlijn (1923-1937) en Parijs (1937-1940). In 1940 vestigde hij zich in de Verenigde Staten waar hij als docent en hoogleraar verbonden was aan verschillende universiteiten. Twintig jaar later keerde hij terug naar Europa en woonde sindsdien in het Palace Hotel in Montreux. Nabokov overleed in 1977.

Vladimir Nabokov debuteerde in de jaren twintig onder het pseudoniem Vladimir Sirin. Het eerste deel van zijn oeuvre schreef hij in het Russisch. Vanaf 1940 schreef hij in het Engels en begon hij zijn Russische werk in het Engels te vertalen. Pas na het overweldigende succes van Lolita in de tweede helft van de jaren vijftig was zijn reputatie over de hele wereld gevestigd en kon hij van de pers leven. Nabokov wordt gezien als een van de grootste schrijvers, zowel in het Engels als in het Russisch, van de twintigste eeuw.
Toon meer
Recensie(s)
Zonder het te beseffen ontmoet een jongeman uit de provincie zijn tante en oom- zijn toekomstige werkgever in de trein. Met de bekoorlijke vrouw komt het al spoedig tot een verhouding. Zij betrekt haar geliefde in plannen om oom uit de weg te ruimen. Een poging lijkt succes te hebben, maar wegens geldbelangen wordt oom nog gespaard. De ironie van het lot wil dat de vrouw een zware ziekte oploopt, waaraan zij sterft. Beide mannen blijven wanhopig achter. Nabokov weet de humor van de situatie voortreffelijk naar voren te brengen. Een probleemloos, ontspannend boek, dat puur leesgenot biedt. Duidelijke druk.

(NBD|Biblion recensie, Drs. F. Knuttel)
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.