Messing, Marcel - Religie als levende ervaring

Schrijver:
Titel: Religie als levende ervaring
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: splinternieuw
Prijs: € 16,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Religie als levende ervaring is een boek dat tot stand is gekomen door de samenwerking van veertien auteurs die zich binnen de veelvormigheid der godsdiensten en visies op de werkelijkheid verbonden weten met het centrale thema van het boek. De verschillende bijdragen verschaffen niet alleen een beknopte inleiding in bepaalde godsdiensten, religieuze stelsels of leringen omtrent het wezen van de mens, het goddelijke en het universum, maar stellen vooral de religieuze ervaring centraal. Hierdoor wordt een unieke diménsie aan het historische aspect toegevoegd, overstijgt dit en verwijst de mens naar de zoektocht in zichzelf die samenvalt met ware religie.Recensie(s)Bij religie denken we meestal aan grote en abstrakte systemen, bekend onder namen als "het hindoeisme" of "het christendom". Religie is echter meer: het is een levende ervaring voor mensen, overal en altijd, op vele manieren en in vele vormen. Deze levende en aktuele veelkleurigheid wil dit boek ons doen meebeleven. In 14 hoofdstukken, geschreven door kenners en gelovigen, worden vele vormen besproken: gnostiek, alchemie, Jezus-beelden, taoisme, hindoeisme, etc. De meeste auteurs staan garant voor goede informatie of voor een boeiende persoonlijke visie. De grondstelling van de samensteller is "universalistisch", d.w.z. dat het in alle religies om een centraal gegeven zou zijn, en dat is de mystiek. Deze stelling wordt niet door alle auteurs gedeeld. Een goed boek. Van groot belang voor ieder die serieus het verschijnsel religie bestudeert.

splinternieuw, lichte verkleuring, vaste prijs
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

Logo De Oorsprong

zie ook onze website www.boekhandeldeoorsprong.nl Verzending in Nederland: Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 3,50 Pakketpost € 5,50 euro. Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Messing,  Marcel - Religie als levende ervaring

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.