Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Batelier

Schrijver:
Titel: Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers
Taal: Frans
Uitgever: Vander Schueren, Gent, 1763
Bijzonderheden: Bevestiging van de privileges van de Gentse schippers
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Mémoire au soutien des Droits & Privileges des Chefs, Jurés & Anciens du Corps de Métier des Francs-Bateliers ou Navieurs de la Ville de Gand ; à l'occasion du Decret du 18 May 1763, & autres qui auroient précédé. De l'Imprimerie de J.F. Vander Schueren à Gand."

32 x 19,5 cm., compleet in 48 blz., recent herbonden in bruin omslag en beschermende schuifdoos. Naast het "Mémoire" bevat dit boek de tekst "Mémoire Concernant les Griefs & Doleances etc" (1753, zie foto) en "Courte Déclaration". In de drie teksten bevestigt de overheid de oude, tot de vijftiende eeuw teruggaande rechten en privileges van de Gentse schippers, die onder meer het alleenrecht hadden op het goederenvervoer over water. Dit dankten zij aan hun steun aan de overheid in tijden van oorlog en aan hun inspanningen om de waterlopen bevaarbaar te maken (sluisbouw).

Zeldzaam, niet in STCV. UB Gent en KB Brussel hebben een exemplaar. Google Books heeft een andere editie, Worldcat kent alleen elektronische exemplaren. Ook niet te koop op internet.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.