Boivin, B., Veen, C. van der - Drents Boer-boek / 7000 jaar boe

Schrijver:
Titel: Drents Boer-boek / 7000 jaar boerderij en landschap
ISBN: 9789023239727
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting het Drentse Landschap
Bijzonderheden: 2003, 248pp. Gekartonneerd. Nieuw.
Prijs: € 16,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Over Drentse boerderijen is al veel geschreven. Niettemin is er alle aanleiding voor een overzichtelijke gids. Wetenschappers slagen er meer en meer in om het verleden van de Drentse boerderij bloot te leggen. Ze doen dat bijvoorbeeld door onderzoek van oude gebinten. Tegenwoordig kun je tot op jaar en jaargetijde nauwkeurig vaststellen wanneer het hout voor de boerderij gekapt werd. Ook de archieven geven meer en meer hun geheimen prijs. In het Drents Boer-boek leest u over de theorie n die in de loop der eeuwen over de boerderijen in Drenthe zijn ontwikkeld. En over hoe die theorie n vervolgens weer werden achterhaald

Het Drents Boer-boek vertelt het verhaal van de verwevenheid van boerderij en landschap. De auteurs staan uitgebreid stil bij op de plaats en de functie van de boerderij in de Drentse dorpen.

Hoe werden ze gebouwd? Door wie? Hoe lang gingen ze mee? Het Drents Boer-boek gaat even gemakkelijk 7000 jaar terug in de geschiedenis als naar de boerderijen die na 2000 gebouwd werden.

Het Drents Boer-boek is geen technische verhandeling geworden. De auteurs nemen u mee naar interessante ontwikkelingen en persoonlijke geschiedenissen.

Het is een uiterst leesbare gids voor iedereen die meer willen weten van de boerderijen in Drenthe: de klassiekers, ontginningsboerderijen en ontwenningsboerderijen. Een boek met veel fotoÕs: zwart-witte exemplaren om in te lijsten, hedendaagse impressies in kleur en verhelderende tekeningen.

En met de bloemen-en plantenliefhebbers gaat het Drents Boer-boek de erven op en de tuinen in.

Elke Drentse gemeente is in het Drents Boer-boek vertegenwoordigd. Per gemeente vindt u er een opsomming van de monumentale boerderijen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boivin, B., Veen, C. van der - Drents Boer-boek / 7000 jaar boerderij en landschap

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.