Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen

Schrijver:
Titel: Volksverhalen uit de Kempen
ISBN: 9789066570825
Taal: Nederlands
Uitgever: Kempen Uitgevers
Bijzonderheden: 2004, gebonden, 160pp, 24x18 cm. Ziet er zeer fraai uit.
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De verhalen, die in dit boek zijn samengebracht, geven de lezer een blik op het alledaagse leven - vroeger en nu - in deze bijzondere streek van Noord-Brabant. Voor ons heeft hun inhoud nog steeds betekenis. En daarom zijn deze verhalen zo de moeite waard.

Recensie(s)
In deze bundel zijn ruim 150 volksverhalen samengebracht, die zich afgespeeld hebben in de Kempen of die daar verzonnen en doorverteld zijn door mensen uit deze Brabantse streek op het eind van de 19de en in de 20ste eeuw. Deze werden nadien opgetekend en gebundeld. Daarvan is nu een vrij willekeurige reeks opnieuw uitgegeven. Het is een bont geheel van sagen, mythen, sprookjes en legenden. Soms gaan ze over de goedheid, die wordt beloond of kwaadaardigheid, die wordt bestraft. Dikwijls is er een zogeheten wijze les aan verbonden, verpakt in een dosis humor. Natuurlijk spelen hierin heksen en kabouters een rol, dan weer zit er een godsdienstig tintje aan. Het is wel jammer, dat er geen gebruik werd gemaakt van opgetekend materiaal, dat al door verschillende heemkundekringen werd bijeengebracht en in kleine kring al is gepubliceerd. Ook is de verwijzing naar de bronnen veel te algemeen. De in zwart-wit geillustreerde bundel is bijzonder fraai uitgevoerd.
(Biblion recensie, Anton van Oirschot)
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima. Eenmaal per week kunnen boeken ook in Geulle worden opgehaald.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen Stehouwer, J. - Volksverhalen uit de Kempen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.