Natasja Reyns, Henri Verbeeck & Jordi Bruggeman - Archeologisc

Schrijver:
Titel: Archeologisch Onderzoek op de Steenakker en het Kapelleveld te KONTICH. Synthese van de opgravingscampagnes op de site Kontich-Kazerne tussen 1964 en 1993.
Uitgever: , AVRA- ANTWERPEN, 2018,
Bijzonderheden: softcover, Formaat: A4: 21 x 30 cm Aantal bladzijden: 338 (315 afbeeldingen, waarvan meerdere in kleur) Tweede herziene uitgave.
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Archeologisch Onderzoek op de Steenakker en het Kapelleveld te KONTICH ? Synthese van de opgravingscampagnes op de site Kontich-Kazerne tussen 1964 en 1993? door Natasja Reyns, Henri Verbeeck & Jordi Bruggeman Deze uitgave is nummer drie in de nieuwe reeks ?Monografieen?, die de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie (AVRA) naar aanleiding van haar 50-jarig jubileum heeft opgestart. Dit boek is opgedragen aan dr. Felix Lauwers, pionier van het archeologisch onderzoek in de regio Antwerpen, en stichtend lid van AVRA. Het behandelt de opgravingsresultaten van het onderzoek uitgevoerd door AVRA en door het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed (VIOE) op de Steenakker en het Kapelleveld te Kontich. Het bevat een korte historiek van het onderzoek. Het geeft een beschrijving van de verschillende contexten, zoals: gebouwplattegronden, waterputten, greppels en kuilen. Het geeft een overzicht van de vondsten uit de steentijd, de metaaltijden, de Romeinse tijd en de post-Romeinse periode. Vooral de Romeinse periode is zeer goed gedocumenteerd met ruime aandacht voor artisanale activiteiten, religie, weginfrastructuur en materiele cultuur. Het boek wordt verrijkt met bijdragen van: Kim Aluwe, Tim Clerbaut, Jan De Beenhouwer, Wim De Clercq, Stijn Heeren, Kristine Magerman, Patrick Monsieur, Kathy Sas, Nelly Venant en Peter Verstappen, die elk een voor hen typisch vakgebied beschrijven, zoals: botmateriaal, bouwmateriaal, terracottabeeldjes, vuurbok, fibulae, het begrip vicus, Zuid-Europese amforen, juwelen en sieraden en handgevormd aardewerk. Tenslotte bevat het boek een algemeen besluit waarbij aandacht is geschonken aan de ruimere regio. Uitgegeven door AVRA, Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie vzw. Redactie: Natasja Reyns, Henri Verbeeck & Jordi Bruggeman Titel: Archeologisch Onderzoek op de Steenakker en het Kapelleveld te KONTICH ? Synthese van de opgravingscampagnes op de site Kontich-Kazerne tussen 1964 en 1993
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Natasja Reyns,  Henri Verbeeck & Jordi Bruggeman - Archeologisch Onderzoek op de Steenakker en het Kapelleveld te KONTICH. Synthese van de  opgravingscampagnes op de site Kontich-Kazerne tussen 1964 en 1993.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.