Dichter Naast God

Schrijver:
Titel: Dichter Naast God
ISBN: 9789085422112
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Bijzonderheden: Nieuw
Beschikbaar: 20 exemplaren
Prijs: € 13,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:

De vroeg-romantische Franse dichter Maurice de Guerin (1810-1839) is het prototype van de indolente, pechvolle en dromerige dichter zonder maatschappelijke ambitie die leeft voor zijn poezie, maar nauwelijks tot publiceren komt. Twee teksten die gekarakteriseerd kunnen worden als de eerste proza-gedichten in de Franse literatuur (le Centaure en la Bacchante) volstonden om hem een plaats te geven in de literatuurhistorie. In deze lijvige, uitputtend geannoteerde biografie beschrijft Hedwig Speliers op vlotte toon en met warme sympathie het korte leven van deze tragische figuur. Puttend uit een omvangrijke briefwisseling met zijn bemoederende zus Eugenie, dagboekfragmenten, observaties van literaire vrienden, reeds verschenen studiemateriaal en eigen onderzoek ter plaatse geeft hij een fraai portret van de vrome provinciale jongeman met dichtersbloed in de aderen, die eenmaal in Parijs tot afgrijzen van het thuisfront onder invloed van zijn grote literaire vriend Jules Barbey d'Aurevilly aangetrokken wordt door de zondige geneugten van de grote stad, ondanks een groot talent voor vroom ascetisme en ten koste van zijn zwakke gezondheid. De biografie met veel uitstekend vertaalde fragmenten uit het kleine oeuvre geeft tegelijk een indringend beeld van de vroege romantiek.

Verder lezen

Palletmakelaar.nl

Palletmakelaar.nl uit Harlingen

Logo Palletmakelaar.nl

Via www.boek-menu.nl besteld u nieuwe en gebruikte boeken voor leuke prijzen. Boeken besteld op werkdagen voor 16:00 uur worden nog dezelfde werkdag verzonden met Post NL Boeken besteld op werkdagen na 16:00 uur of in de weekenden worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Dichter Naast God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Palletmakelaar.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Palletmakelaar.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Palletmakelaar.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Palletmakelaar.nl vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Palletmakelaar.nl kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.