Vaderland

Schrijver:
Titel: Vaderland
ISBN: 9789085421382
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Bijzonderheden: Nieuw
Beschikbaar: 86 exemplaren
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:

In deze roman beschrijft de Vlaamse schrijver met de Engelse naam (1951) vijf momenten van een joodse familie: telkens een generatie eerder, op een andere plaats, op een scharniermoment in de geschiedenis. Met als rode draad o.a.: borstelige haren in een wenkbrauw, zwijgzame figuren worstelend met hun joodse identiteit, en de vader-zoonverhouding. In Belgie 2008 (hoofdstuk 1) besluit een kankerpatient zonder veel woorden tot euthanasie. In de VS in 1956 (hoofdstuk 2) probeert een concentratiekamp-overlevende de gruwelen te vergeten, maar wordt door de Suez-crisis weer op de kwetsbaarheid van de joden gedrukt. Hoofdstuk 3, spelend in 1916 in Duitsland, verhaalt van de vaderlandsliefde van een joodse Duitse soldaat wiens oorlogszucht verdampt door een antisemitische meerdere. In hoofdstuk 4, '1870 Pruisen', heerst optimisme na het geweld van de kozakken. Deze vier hoofdstukken zijn geschreven in uiterst beheerst taalgebruik; in het laatste hoofdstuk 'Polen 1829' spreekt de geest van een terechtgestelde: kleurrijk, met veel beeldspraak, vergelijkingen en uitwijdingen als de grote Jiddische schrijvers (bijv. Scholen Aleichem). Eigen, wat gereserveerd taalgebruik dat uitstekend de sfeer treft van die zwijgzame figuren. Niet eenvoudig te lezen, maar de moeite waard. Kleine druk.


M.G. van Mourik
Verder lezen

Palletmakelaar.nl

Palletmakelaar.nl uit Harlingen

Logo Palletmakelaar.nl

Via www.boek-menu.nl besteld u nieuwe en gebruikte boeken voor leuke prijzen. Boeken besteld op werkdagen voor 16:00 uur worden nog dezelfde werkdag verzonden met Post NL Boeken besteld op werkdagen na 16:00 uur of in de weekenden worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Vaderland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Palletmakelaar.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Palletmakelaar.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Palletmakelaar.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Palletmakelaar.nl vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Palletmakelaar.nl kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.