LAMBRECHTS, Rene / Renaat. - Wir muselmanner, memorandum van ee

Schrijver:
Titel: Wir muselmanner, memorandum van een politieken gevangene door B 109.935 R. Lambrechts
Uitgever: Heist-op-den-Berg , , 1982
Bijzonderheden: oorspronkelijke uitgevers omslag, softcover, omslag ontwerp door Jef Vets, 128 pagina's met afbeeldingen.
Prijs: € 29,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
De Belg Rene Lambrechts werd eind 1943 gearresteerd wegens verzetswerk. Hij was toen 20. Tot zijn bevrijding in april '45 verbleef hij in verschillende gevangenissen en koncentratiekampen. Vlak voor zijn overlijden (1981) bereidde hij deze gewijzigde en van bijlagen voorziene heruitgave van zijn herinneringen aan die tijd voor. Als de mensen (en vooral jongeren) de vorige oorlog niet vergeten, zullen ze een volgende proberen te voorkomen - zo hoopte hij. Zelden zijn de verschrikkingen van de kampen zo direkt beschreven. "Muselmanner" was de term voor werkonbekwame gevangenen, die door honger, kou en ziekte wel zouden sterven. Geen mensen, volgens de SS - dat wordt griezelig voelbaar. De vergelijking met Shoah dringt zich op. Lanzmann toont ook de omgeving, de gewone mensen die de kampen mede mogelijk maakten. Die omgeving is in dit boek bijna geheel afwezig. Red: Met zwart-witte tekeningen en foto's. De tekst is in de oorspronkelijke spelling van 1947 en is niet altijd even duidelijk afgedrukt.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

LAMBRECHTS, Rene / Renaat. - Wir muselmanner, memorandum van een politieken gevangene door B 109.935 R. Lambrechts

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.