Elders, Fons - Humanisme en boeddhisme. Een paradoxale vergelij

Schrijver:
Titel: Humanisme en boeddhisme. Een paradoxale vergelijking.
ISBN: 9789054872573
Taal: Nederlands
Uitgever: Asoka VUBPress
Bijzonderheden: 2000, paperback, 314 blz. goed
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Socrates en de Boeddha staan aan het begin van twee uitzonderlijke wegen. Humanisme en boeddhisme hebben beiden de moed om in de mens zelf de bron te zoeken van schoonheid én het gebrek eraan, van goed én kwaad, van waarheid én leugen. Beide tradities willen niet dat wat alleen ‘des mensen’ is, geprojecteerd wordt op góden of natuur, zoals de vraag naar de zin van het bestaan.
Twaalf auteurs schrijven vanuit beide tradities over zes thema’s waardoor verschillen en overeenkomsten gaan spreken. Vandaar de ondertitel: een paradoxale vergelijking. De thema’s die paarsgewijs aan bod komen, hebben betrekking op secularisme en spiritualiteit, autonomie en (non-)identiteit, lijden en kwaad, compassie, dialoog, en de rol van de verbeelding.
Waar de grenzen liggen van de mens, is een vraag waar dit boek naar verwijst, maar waarop het geen antwoord geeft, overeenkomstig de beste traditie die er is: het ontbreken van dogma’s.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elders, Fons - Humanisme en boeddhisme. Een paradoxale vergelijking.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.