Peeters, Hagar - Gerrit de Stotteraar / biografie van een boef

Schrijver:
Titel: Gerrit de Stotteraar / biografie van een boef
ISBN: 9789057591044
Taal: Nederlands
Uitgever: Podium
Bijzonderheden: 2002, paperback / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 3,85
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bewerkte heruitgave van dit in 2002 verschenen boek over Gerrit de Stotteraar (1920-2003), een wat we nu een draaideurcrimineel zouden noemen en die zijn bekendheid dankte aan zijn vele ontsnappingen. Tientallen keren gearresteerd wegens diefstal waarbij hij nooit geweld gebruikte, niet in staat normaal in de maatschappij te functioneren vanwege wat nu de diagnose ADHD zou krijgen, maar dan in ernstige vorm. Maar meer dan een feitenrelaas geeft dit boek inzicht in de ontwikkeling van de psychiatrie, vanwege de vele rapporten die over de Stotteraar opgesteld zijn. Ze laten zien hoe er eind jaren vijftig in plaats van streng straffen meer aandacht voor de mens achter de crimineel ontstond en hoe men ging proberen hen op het rechte pad te brengen. De schrijfster laat ook zien wat voor invloed dit had op de rechtspleging. Het boek is nog steeds actueel en zeer interessant. Met een nieuw voorwoord van Douwe Draaisma en een nawoord van Peter R. de Vries, die in 1997 de schrijfster abusievelijk meldde dat de Stotteraar dood was. Met enkele zwart-witfoto's, uitgebreide verklarende aantekeningen en bronvermelding.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Rheezerveen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken binnen 3 dagen-een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Mocht u geen bericht ontvangen controleer dan aub ook uw spam. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.