Marc Ruyters Roger Raveel, Guy Pieters, Octave Scheire - Roger

Schrijver:
Titel: Roger Raveel en de nieuwe visie.
Uitgever: , Snoeck, 2006
Bijzonderheden: gebonden in linnen met stofomslag en in cassette, 320x329x254 mm 452pp mooie illustraties in kleur . in prima staat ! ISBN 9789053495247.
Prijs: € 85,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Voor dit fraaie boek over Roger Raveel (1921) heeft de auteur lange gesprekken gevoerd met de kunstenaar en met vrienden en bewonderaars als Roland Jooris, Hugo Claus en Jan Hoet. Het werk van Raveel vormt een ongevenaard hoogtepunt in de Belgische naoorlogse schilderkunst. Het boek belicht de evolutie van de schilder, zijn drijfveren, zijn kijk op de dingen en zijn verhouding tot het woord. De gevatte teksten en de vele reproducties illustreren dat zijn werken niet alleen 'uitvloeien in Dit boek schetst de brede achtergrond, de tijd en de sfeer achter het werk van de Vlaamse kunstenaar Roger Raveel. Marc Ruyters ging daarvoor o.m. spreken met de kunstenaar zelf, maar ook met vrienden en bewonderaars als Roland Jooris en Hugo Claus. Het boek schildert een breed en diepzinnig portret van de kunstenaar. We krijgen hier geen kunsthistorische uiteenzettingen, maar zeer uiteenlopend tekstmateriaal dat niet alleen een inkijk geeft in het werk, maar ook in het leven van de kunstenaar. Erg charmant daarbij is de openheid waarmee Raveel vertelt over zijn kunst, en hoe die samengaat met zijn manier van leven. Ook de reflecties van zijn vrienden dragen bij tot een veelzijdig begrip van het werk en de kunstenaar. Echt snoepen wordt het wanneer we fragmenten te lezen krijgen uit de correspondentie tussen Roger Raveel en Hugo Claus. De zware cassette is ook zeer mooi gelay-out, met veel open ruimte en wel 600 schitterende kleurenprints (van de kunstenaar en zijn werk) op glanzend papier. Met een selectieve bibliografie, een chronologie en een lijst met de gereproduceerde werken.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marc Ruyters  Roger Raveel, Guy Pieters, Octave Scheire - Roger Raveel en de nieuwe visie.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.