Hoop Junior'szoon, A. van der - Bedorven kinderen

Schrijver:
Titel: Bedorven kinderen
Taal: Nederlands
Uitgever: Leyden, P.Engels, 1858
Bijzonderheden: 14,2 x 11 cm. 52 pagina's. Boekblok wat los en aan de achterkant los in de band. Een niet vlekkeloos, maar intrigerend boekje over kinderen die het niet redden. Op het voorste schutblad in handschrift en inkt: Van den uitgever, voor de verloting.
Prijs: € 40,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Gebonden in een oranje linnen stempelbandje met koordpersing. Op het voorplat een vergulde afbeelding van een jongen met een draailier. Lichtgroene schutbladen van glacé papier.

inhoud:
Dit bundeltje bevat 8 sarcastische, melodramatische gedichten over kinderen die in hun jeugd in de watten zijn gelegd en/of opgehemeld, maar die het in hun latere leven niet hebben gered. Waarschijnlijk niet bedoeld als kinderboek. Alleen in het laatste gedicht loopt het met de hoofdpersoon min of meer goed af.

illustraties:
Titelvignet. Titelprent: Chine-collé illustratie van G.J.Bos, steendruk van P.W.M.Trap. Hierop wordt uitgebeeld de romantische scherpe tegenstelling tussen kinderen die aan hun lot worden overgelaten en kinderen die in de watten worden gelegd. Op de voorgrond zien we vechtende jongens en meisjes. Achter de vechtenden staat een jongen met een boekje in de hand en boven hem zien we enkele figuren uit het boekje: verloren kinderen met wie het slecht is afgelopen. Deze illustratie moet speciaal voor deze uitgave zijn gemaakt.

Dit is de tweede druk. De eerste druk van dit werkje (1856) is zeldzaam.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hoop Junior'szoon, A. van der - Bedorven kinderen Hoop Junior'szoon, A. van der - Bedorven kinderen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.