Swart, Nicolaas - Almanak voor het Schoone en Goede voor 1824

Schrijver:
Titel: Almanak voor het Schoone en Goede voor 1824
Taal: Nederlands
Uitgever: Te Amsterdam, bij G.J.A.Beijerinck, 1823
Bijzonderheden: 200 pagina's. In een bedrukt zeegroen kartonnen bandje. Een lier en een lauwerskrans op resp voor- en achterplat. Op de rug enkele eenvoudige ornamentjes. Links en rechts is de rug wat geschaafd. De almanak is in zeer goede staat.
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
In kartonnen met marmerpapier beplakte cassette. druk: Amsterdam, C.A Spin. vierde jaargang. vignet van P.Velijn naar P. de Goeje.

Illustraties:
Met een gegraveerde titelpagina en 5 illustraties (staalgravures), van P.Velijn. Tegenover de gegraveerde titelpagina: een portret van De turfschipper van Breda (Karel van Heraugière). Verder: een historieprentje met Leidens burgemeester Van der Werf in een heldenrol, een reproductie van een schilderij van Nicolaes Maes bij een verhaaltje van Nicolaas Swart, de redacteur van de almanak, een tekening van J.Plukx, bij een gedicht van Cornelis Loots. Het 5de prentje is een afbeelding van Sint Christoffel naar een schilderij van J. Hemling

Met 5 prozastukjes; waarschijnlijk allemaal van Nicolaas Swart. Hieronder een soort redactionele voorrede en een autobiografische Hildebrandt-achtige schets over een preekbeurt (Eene Kanselreis). Verder bevat de almanak 20 dichtstukjes: van o.a. Petronella Moens, Tollens, Cornelis Loots, M.C. van Hall en Spandaw. Veel stukken gaan over actuele maatschappelijke zaken en historische gebeurtenissen (gedicht: De moord op Chios gewroken).
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Swart, Nicolaas - Almanak voor het Schoone en Goede voor 1824 Swart, Nicolaas - Almanak voor het Schoone en Goede voor 1824 Swart, Nicolaas - Almanak voor het Schoone en Goede voor 1824

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.