Duijst, W.L.J.M. - Boeven in het ziekenhuis. Een juridische bes

Schrijver:
Titel: Boeven in het ziekenhuis. Een juridische beschouwing over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.
ISBN: 9789012110440
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu Uitgevers, 's-Gravenhage
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2005, 306 blz. Met een index en als bijlage het stellingenblad.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Proefschrift Radboud Universiteit Nijmegen.

Regelmatig worden medisch hulpverleners geconfronteerd met de opsporing van strafbare feiten. Onvermijdelijk leidt dit tot dilemma s voor de medisch hulpverlener. Keuzes moeten daarbij worden gemaakt. "Boeven in het ziekenhuis" is naast een wetenschappelijke verhandeling over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten, een praktisch boek.
De verhouding tussen opsporing en verschoningsrecht is een centraal thema in dit boek. Er komt aan de orde hoe te handelen als een patiënt in het ziekenhuis tevens verdachte is van een strafbaar feit, als de medisch hulpverlener zelf verdachte is van een strafbaar feit of als de medisch hulpverlener wordt geconfronteerd met gegevens die strafrechtelijk relevant zijn. Daarnaast wordt de rol van convenanten tussen politie en ziekenhuizen uitgebreid besproken.
Dit boek is van belang voor eenieder die betrokken is bij opsporing in ziekenhuizen. In de boekenkast van ziekenhuisjuristen, leden van de Raad van Bestuur, officieren van justitie, politie en medisch hulpverlener mag dit boek niet ontbreken.

Mr. dr. Wilma Duijst is docent strafrecht, forensisch arts en plaatsvervangend rechter.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Duijst, W.L.J.M. - Boeven in het ziekenhuis. Een juridische beschouwing over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.