Lynden, Pauline van - Donkere palissaden

Schrijver:
Titel: Donkere palissaden
ISBN: 9789081185011
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Visual Legacy, Doorn
Bijzonderheden: Gebonden, 2007, 295 blz. Met foto's, tekeningen en kaarten.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tot ons culturele erfgoed behoren de lange rijen zwarte palen voor de kust van Walcheren. Al sinds de middeleeuwen zijn deze paalhoofden onderdeel van de kustverdediging. Er mee bekend sinds haar jeugd (jaren '50) werd schrijfster/fotografe onlangs zo gegrepen door het onderwerp dat ze er een welhaast wetenschappelijke studie van maakte, onder andere door interviews met kustbewoners en onderhoudsmedewerkers, dagboeknotities en citaten. Een en ander wordt geplaatst in het ruimere kader van de rijke geschiedenis van Walcheren, dijkgraven vanaf 1323, zelfs ooit bezocht door Karel V. Geïllustreerd met vele foto's van historische documenten, enkele uitvouwplaten van geschilderde oude kaarten en bijna 100 sublieme kleurenfoto's, vaak afgedrukt over twee pagina's. Golven, begroeiing, paalworm, aanspoelsels, veranderende seizoenen en getijden, schitterend lijnenspel zorgen voor een verbazingwekkend gevarieerde visuele documentatie van een thema. De achtergrond van de auteur (kunstacademie) en als boekbindster is zichtbaar in deze verzorgde uitgave. Ondanks het specialistische onderwerp is de uitgave door de vele fraaie afbeeldingen interessant voor een breed publiek: zeeliefhebbers, biologen, cultuurhistorici, kunstenaars.

Met als bijlage een krantenartikel over dit boek.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lynden, Pauline van - Donkere palissaden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.