Bruckner, P. - Tirannie van het berouw / essay over het Europes

Schrijver:
Titel: Tirannie van het berouw / essay over het Europese masochisme
ISBN: 9789085064503
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2007, paperback, Nieuwstaat en onberispelijk.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Europa gaat gebukt onder zijn verleden. In Tirannie van het berouw, een bestseller in Frankrijk, verdedigt Pascal Bruckner de stelling dat dit permanente zelfberouw onze cultuur en politiek in de verkeerde richting stuurt.

De last van het verleden drukt zwaar op Europa. Het continent voelt zich schuldig over het vroegere feodalisme, de godsdienstoorlogen en het koloniale verleden, en over de meer recente wereldoorlogen. Europa heeft monsters gebaard, misdaden begaan en onrecht gecreëerd in andere delen van de wereld. Deze 'tirannie van het berouw' leidt volgens Pascal Bruckner onder meer tot een verkeerde aanpak van het multiculturele vraagstuk, tot een krampachtige visie op hulp aan de derde wereld en tot een halfzachte tolerantie ten opzichte van het zionisme.

Dit vlijmscherpe betoog heeft bij zijn verschijning in Frankrijk veel stof doen opwaaien. In enkele maanden werden er meer dan honderdduizend exemplaren van verkocht, en het verschijnt dit jaar vertaald in tal van landen.
Verder lezen

AtotZ uit Diemen

Logo AtotZ

AtotZ rekent de volgende verzendkosten. Bij bestelling van boeken die door de brievenbus kunnen, PostNL € 4,00 Ned - België € 7,50. Bij bestelling van boeken die niet door de brievenbus kunnen met bezorging op huisadres, PostNL Track & Trace Ned € 6,75 -België €9,00 . Alle boeken worden met zorg verpakt en verzonden. Meerdere boeken, tot 10kg samen voor €6,75, ook met Track & Trace. Boeken opengevouwen verzenden alleen op verzoek. Afhalen op het verzend adres in Diemen is mogelijk.De foto's bij mijn advertenties zijn foto's door mij genomen van en uit het geadverteerde boek.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bruckner, P. - Tirannie van het berouw / essay over het Europese masochisme

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij AtotZ

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met AtotZ
  • Na uw bestelling ontvangen u en AtotZ een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van AtotZ vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • AtotZ kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.